twitter

seperti yg dijanjikan semalam..ari ni aku akan bgtau sbb musabab aku ttup akaun fb aku yg sebelum ni sgt la aktifnyer...aku jd leka dgn adanyer fb...tapi best...huhuhuhuuhu...
aku tak faham kenapa ada yg masih pendek akal @ tak matang dalam dunia ni...fb dicipta utk memudahkan kita mencari kwn2 lama yg dh lama trpisah..merapatkan yg jauh dan mengeratkan yg rapat...mencari peluang & meluaskan perniagaan..tapi masih ada yg menyalah gunakan fb...masih ada yg tak tahu apa kegunaan fb...tak faham...tak faham aku...
dah lama aku perhatikan...dah lama aku diamkan je...dulu aku cuma baca je..tapi tak sangka sekarang aku yg tersentap....sentap!!!!
kenapa nk melepaskan benci & dendam sampai perlu publish kat wall fb tu..???bila dah ada yg start comment & menjadi berangkai2, pada mulanyer jd bahan gurauan, lastnyer jadi aib pd diri org lain...memang memalukan...semua kwn2 dlm fb baca...elok2 org tak tahu keburukan kita, terus org lain tahu...akal ada ke tak dorg ni???
aku cukup tak suke nak comment yg bukan2 dlm fb..aku cukup hati2 kalau nak comment...takot2 menyinggung perasaan kwn2...kalau ada yg tak puas hati aku terus ke msg..bukan balas kat wall post...tapi malangnyer ada yg bangang kutuk, perli & aib org lain kat fb...cuba kalau dorg kat tempat org yg kene, apa perasaan dorg??? mana la p otak dorg semua...heran aku...mostly yg aku tengok dlm fb tu bukan calang2 org...semuanyer lepasan ipt..kiranyer mahasiswa/mahasiswi yg bijak la..tapi kesian tak ada otak...
tolong la ubah sikap sikit..cuba positifkan sikit minda tu..fb dicipta bukan utk mengutuk, perli @ mengaibkan org lain...kalau mcm ni la, mmg melayu tak kan ke mana2..tgok bangsa lain kalau ber fb..tak la sampai nak kutuk2, perli2 sampai menjatuhkan maruah org lain...dorg pun tau jaga maruah bangsa sendiri..tapi melayu...mmg suke tgok bangsa sndiri di malukan...suke tgok bangsa lain gelakkan bangsa melayu...sebab tu melayu semakin mundur...
disebabkan perkara remeh ni la aku sanggup tutup akaun fb aku...tanpa ragu...dgn tekad...walaupun aku rasa fb tu cukup penting utk kehidupan seharian aku...tapi bila dah jadi mcm ni, aku tawar hati nak ber fb utk semtara waktu ni...aku tak tahu sampai bila aku akan tutup akaun fb tu...mungkin 1 day aku akan aktif semula dgn fb lama @ mungkin dgn akaun baru...bila aku dah aktif semula, jgn terkejut bila ada nama2 yg tak tersenarai dlm list kwn2 fb aku lg....mungkin aku akan block @ delete terus...aku tak perlukan kwn2 yg mcm tu dlm fb aku...buang masa...!!!...
so buat masa ni aku mungkin akan byk menaip dlm blog ni...
yeyeyeyeyeyye..!!!..mungkin blog aku akan aktif mcm dulu balik...hehehehehe...
weeeeeee....!!!!..boleh taip pe je yg aku suke..
hahahahahaha........senang hati....!!!...
dah la...mengarut je...aku chau dulu...ada citer baru, aku akan up dlm entry lain...selamat semuanyer...bye......!!!!..
05 December 2010 | 1 KoMeN |

1 KoMeN:

  1. Khairiz
    Dec 9, 2010, 5:54:00 AM

    Assalamualaikum...
    apa khabar myfrenz..
    sadih sungguh aku baca entry ko yg ni, apa yang da berlaku bro? ada masalah kew? biasa la manusia skunk, da pendek akal, da nk guna otk tuk pk ke hadapan, apa2 pun aku nasihatkan kat ko, ko buat la apa yang patut, yg mana blh buat ko happy, so k lau ko nk tutup fb pun, xpa, tapi lm fb juga member2 senang nk contact, tapi bila da jadi cam apa ko citer ni, baik rilex lu r, bagi sejuk kan keadaan lu....

    tu la banyak yg salah guna fb ni, aku pun banyak kali terkena, btw wat ignore je, bila di layan cam budak2 lak, x berapa nak matang, walau pun da berbulu da bab kata org tua.

    ok la bro. be cool k...:)

Post a Comment