twitter

salam lebaran...selamat hari rayer kepada semua...maaf zahir & batin...
entry kali ni aku nak berkongsi dgn semua pasal rayer aku...hhhmmm...tak tahu nak kata meriah ke tak..aku sendiri tak tahu apa perasaan aku...dlm entry yg lepas dh byk kali aku tulis, persiapan aku tahun ni ala kadar..simple sama seperti tahun sebelum ni..baju tak berganti langsung cuma aku sempat la beli sepasang selipar menggantikan selipar lama aku yg hampir putus tu & juga sehelai seluar jeans..jadi la..tu pun aku dh rasa teruk sgt sbb kene meminta2..segan & tebal muka aku..bukan nk menghulur tp meminta je...hhhmmm..sbb tu aku cuba sedaya upaya bersederhana tahun ni..aku sedar diri..tak punya apa2..hanya ada hati & perasaan...poket kosong...aku pasrah..
rayer pertama, macam biasa aku p sembahyang raya pagi tu...tahun ni ramai sgt yg memenuhi ruang2 masjid rumah aku ni...bermacam2 warna & gaya baju mereka..hhmmm..aku sekadar merenung & memuji dlm hati...biar la..lepas sembahyang aku balik makan mengisi perut..kemudian kami sefamily ke rumah jiran sebelah..memandangkan rayer pertama jatuh hari jumaat, maka aktiviti ziarah menziarahi agak terhad di sebelah pagi...kemudian, makcik aku dtg dr penang..lepas sembahyang jumaat, aku & sefamily menziarah pula ke rumah sedara mara yg terdekat..hhhmmm...dh namanyer sedara, keperihatinan dorg sgt2 la tinggi...asyik tanya pasal keje...aku bosan..dh naik panas telinga aku ni...aku sekadar senyum je la..dlm hati Tuhan je yg tahu..seharian berjalan memang memenatkan..fizikal & mental aku letih..balik rumah, ingatkan boleh la rehat..rupa2nyer tak...jiran2, sedara mara pulak dtg...sampai ke malam..aku tahan je la..dh nama pn rayer..bermanis muka jugak la walaupun sebenarnyer penat giler...malam tu, aku tido dgn tangan & kaki aku lenguh2...lena tido aku sampai ke pagi...
rayer kedua pula...balik rumah nenek...!!!..kemudian p la berjalan merata ke rumah sedara mara...selagi ada nama pertalian darah...selagi tu la kunjung mengunjung berterusan..aku sekadar menjadi pak turut...ikut la...dh nasib...tahan je la fizikal & mental aku ni...sama seperti semalam, baliknyer malam..penat sgt2...
rayer ketiga, pagi aku cuma stay di rumah..ikut plan, member nak dtg tp tak jadi...tak kisah la..malas nk pk...nak dtg, dtg la...tak nak dtg, takan aku nk paksa2 pulak..tepuk dada tanya selera la...petang ke rumah pakcik berturut pula ke malam rumah makcik..semuanyer open house...masa aku sedang manaip ni, aku sedang menunggu mata nak lelap...ngantok tp mata masih tak mahu terlelap...aku taip la pe yg termampu kat sini berkongsi dgn semua...
rayer tahun ni aku menyambut ala kadar..tak semeriah tahun2 terdahulu..pada family aku mungkin meriah tp bagi aku macam ada yg belum complete...tah la..tak rasa nak berayer sgt...biar la..rayer tahun jugak terlalu byk kontroversi dlm family aku...terlalu byk ceriter...terlalu byk ragam..hhmmm....dh macam telenovela dah aku tengok..ada episod2...arrggghhh...tah la..aku tak nak masuk campur sebenarnyer tp dh melibatkan family, aku kene jugak la ambik tahu..kalau bukan melibatkan family mungkin aku tak kisah sgt..hhmmm...tension...tension...penin..penin...masalah sendiri pun tak settle lg...dh da prob lain...ayayayayaya...dugaan apakah ini..???..
pasrah la...dah nasib badan...huhuhuhu...nak share kat sini, rasanyer mcm mengaibkan..lebih baik aku diam je...jadik pemerhati...huhuhuhu...bolehkah begitu..???...tah laaaaaaaaaaa.....!!!..aku tak tahuuuuuuuuu..!!!!..
dah la....jgn nak serabut...aku chou dulu..jumpa lagi next entry...aaaddiiiiooossss...!!!!!..
12 September 2010 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment