twitter

bulan ogos dtg lg...hhmmm..masih seperti tahun lepas...dugaan begitu mencabar..aku tak tahu kenapa setiap kali datang saja bulan ogos ni, dugaan datang bertimpa2 pada aku..tak tahu mana silapnyer aku di uji sebegini rupa...mungkin juga kerana bulan mulia ramadan al-mubarak jatuh pada bulan ogos, Tuhan menurunkn pelbagai ujian utk aku..wallahualam...aku tak tahu apa yg tersurat & tersirat...


aku masih ingat tahun lepas, 2 sahabat aku, terlantar di hospital..lemah rasa kaki aku mendengar berita yg cukup mengejut itu..tambah pula di bulan puasa & aku tak berpeluang untuk berada disisi apatah menjenguk mereka berdua..Tuhan je tau hati aku masa tu..sedih...setiap hari aku tak putus2 mendoakan mereka berdua supaya cepat sembuh utk menyambut kedatangan bulan syawal...alhamdulillah doa aku di makbulkan Tuhan..


tapi sayang, sahabat aku yang lain pula meninggalkan alam fana ni...sungguh di luar jangkaan..tersentap jantung aku..terasa langit terus mendung, bersedih dgn pemergian arwah...besar pengorbanannyer..tambah pula di bulan yg penuh mulia ini...semoga rohnyer di cucuri rahmat & ditempatkan dikalangan org2 yg soleh...amin...


selang tak lama itu, bonda tercinta kawan karib aku, pula pergi mengadap ilahi..sekali lagi aku meratap sedih..nak menangis, aku dah tak mampu...dah kering air mata ni...aku hanya mampu menyedekahkan doa buat arwah..berat sungguh dugaan tahun lepas...


tahun ini, dugaan sekali menjeguk aku...huhuhuhu...kali ini, aku di tipu oleh 1 company yg menjanjikan pekerjaan utk aku...selepas aku bersusah payah pergi training di penang baru la aku sedar aku ditipu...dugaan bukan itu saja...ketika disana mcm2 yg aku lalui utk menghabiskan training itu...pelbagai janji yg diberikan tp tak ditunaikan...aku jd lemah selemah lemahnyer...balik ke ipoh, aku kembali memegang status penganggur terhormat...tak tahu mana & mcmne lagi utk aku cari keje...hhhmmmm....


namun dlm kesedihan di duga, masih ada yg baiknyer...KH...ya...KH yg baik...byk membantu...hepi berjumpa dgn KH...sekurang-kurangnyer aku ceria..aku harap kekal...


lagi 1, aku dipanggil interview dgn jbtn perangkaan...aku dah cuba yg terbaik..harapan aku cuma 1, aku dpt kerja...wlpun sementara...aku sanggup..aku dh penat..huhuhuhu..


hhhmmmm...org selalu kata...org yg byk diuji @ diduga, itu tandanyer Tuhan sygkan kita...aku tak tahu sejauh mana kebenarannyer...tp aku ttap mengharap kata2 itu benar...


utk kali ini, aku sering berdoa supaya hidup aku dipermudahkan...jalan aku diluruskan...doa aku dimakbulkan..insyallah...aku hanya mampu berdoa...Tuhan yg menentukan segalanyer...aku pasrah...hhmmmm....


itu saja utk entry kali ini...terima kasih kerana sudi mengunjungi blog aku ni...salam sayang utk semua....
25 August 2010 | 1 KoMeN |

1 KoMeN:

  1. Khairiz
    Nov 14, 2010, 6:12:00 AM

    salam..
    sungguh terharu aku baca entry ko kali ni, blh aku tahu siapakah org yg ko maksudkan di atas yang telah pergi ke rahmatullah? apa pengorbanan dia? mcm pernah ku alami kesah ini.

Post a Comment