twitter

dah 2 hari aku, komodo & sutun paul keluar cari keje...hhhmmm...mmg seksa & teruji kehidupan kami betiga ni..1st day kita org dgn muka tak malunyer p la bangunan persekutuan..ada 3 block..kami naik setiap tingkat..masuk setiap jabatan...dgn muka seposennyer kitaorg pun serahkan la resume..mana la tau kot ada keje kosong boleh dorg terus call panggil interview..maknanyer resume kami tu di KIV dulu...nmpak mcm keje senang..tp perit...tak semua jabatan terima resume kami sbb dorg hanya jabatan kecik & if nk drop resume kene terus ke HQ kat KL..ok tak pe la..mmg kami dlm perancangan nak buat mcm tu..tapi ada jugak jabatan yg tak terima resume kami & siap bg cadangan lg suruh bg nama kat jabatan tenaga buruh, online jobsmalaysia & SPA...aduyaiii...cik kak oii..tak cakap pn tak pe..kami mmg dh buat pun..tp masalahnyer sampai ke hari ni tak da yg nak panggil kami ni...alahai....
1 reason kenapa kami sanggup menebalkan muka p setiap jabatan sebab aku tau ni je cara je yg membolehkan resume aku disemak oleh ketua dorg..at least kalau ada kekosongan jawtan nama kami mungkin akan naik dulu...kalau nak tunggu iklan, alamatnyer berjanggut la..semuanyer kroni..cable wayar telefon...huh..!!!..tak adil langsung..asyik nk bg sedara-mara cucu cicit dia je monopoli...baik bukak company sendiri mcm tu...menyusahkan hidup org lain je...
dalam tension2nyer ada lawak gak..hahahhahaha..(gelak dulu) member aku ni..komodo...mmg dasar komodo dia tu..aku & sutun paul punyer hangin dgn dia..everytime masuk jabatan nak tanya kaunter dia mesti menyorok tepi..malu..ya ampunn....jenuh la kitorg paksa dia suruh tanya kat kaunter tapi bila sampai je depan kaunter dia boleh duk berdiri tayang muka selenge & poyo dia..kitorg jugak yg berusra..bila keluar je jabatan tu, mula dia bersuara...kat dlm terkulat2 mcm komodo...hahahahahahaha...komodo...komodo...tak tau la aku kalau dh keje nanti mcmne...
lepas habis round setiap jabatan, kitorg p lepak kat taman DR..sampai la abg2 polis dtg nk saman motor kitorg sbb parking ikut suke ati kitorg...hahahahaha..lastnyer terus cabut balik..nasib baik tak kene saman...
2nd day p ke bangunan yg sama tp juz nk submit borang keje kosong..semalam tak bawak sijil2 photostat..so kene la dtg hari ni sbb due date dia hari ni..dah submit terus lepak kat McD...lama jugak la duk sembang & susun strategi utk cari keje ni..strategi la sgt...hahahaha..
2 hari berturut2 keluar memang penat tapi keadaan memaksa kitorg bertindak mcm tu...actly ni bukan la kali pertama kitorg keluar cr keje bertiga..tp dh byk kali cuma nasib belum lg nk menyebelahi kami...kene mandi bunga kot buang sial..huhuhuhu....
apa2 pun harap usaha kami akan membuahkan hasil...insyallah...amin..tah la bila impian aku, komodo & sutun paul akan tercapai..???..hhhmmmm..hanya takdir penentu segalanyer....
** nama komodo & sutun paul hanya nama samaran...nama sebenar tak didedahkan utk keselamatan...hahahahaha
16 July 2010 | 1 KoMeN |

1 KoMeN:

  1. Khairiz
    Jul 16, 2010, 12:21:00 PM

    hahaha..macam2 sabar aje la..

Post a Comment