twitter

sebelum aku teruskan entry kali ni..sama2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah sheema wahid..semoga rohnya tenang di sana & di tempatkan di kalangan orang yang beriman...amin...
siapa arwah dgn aku..??memang dia bukan sape2 pun...aku tak kenal dia tapi jadi kenal bila aku terdengar ceriter ttg dirinya dari sorang sahabatnya melalui hot fm amkrew pd 19 julai pagi...time tu aku tengah get ready bersiap2 nak keluar tapi bila terdengar luahan sorang pemanggil tu, aku terus terdiam kejap..dengar apa yg dia luahkan...aku jadi sebak...(lantak korang la nak kata aku poyo ke apa..tp aku mmg sebak time tu..)tambah sebak bila krew hot fm mainkan lagu salam terakhir sudirman...siapa dia arwah sheema wahid ni..??kisah dia buat aku rasa sedih tiba2...aku tak kenal dia & aku tak tahu arwah meninggal sakit apa...aku cuba search fb arwah semalam...& berjaya..tapi tak banyak info yg aku dapat...kene add sbg member dulu baru boleh view pages...nak add mcmne kalau tuan punyer dah tiada lg di alam fana ni...hhmmm...tp aku add jugak..mana tau husband dia boleh approve...so tunggu je la..tp aku sempat la view fotopage arwah..ternyata ramai yg merasa apa yg aku rasa...ramai yg meninggalkan komen di dlm pages arwah..aku dgn penuh tekun belek pages arwah...sgt2 sedih, pilu, honestly tak terluah dgn kata2...coretan arwah bermula dari start dia wedding till la dia melahirkan baby gurl dia tak pernah tinggal..setiap saat kenangan di rakam dgn penuh begitu bermakna...spt yg diceriterkan oleh sahabatnya dlm hot fm, arwah nampak spt ingin menunjuk2 dgn pictures & status comment tp hakikatnyer arwah bukan begitu..dia cuma ingin berkongsi kisah hidup dia yg bahagia & gembira di saat2 akhir sebelum pergi meninggalkan alam fana ini..latest entry & mungkin juga yg terakhir dari arwah ialah ttg baby gurl dia...simpati dgn baby dia..hilang kasih syg sorg ibu di usia yg cukup muda..hhmmmm....aku baca setiap comment yg ditinggalkan...most of them tak mengenali arwah spt aku..hanya melalui luahan hati sahabat arwah yg di ke udarakan tak sampai beberapa minit di hot fm saja..kini arwah memiliki ramai sahabat baru yg tak kedekut utk menyedekahkan doa buat dirinya, suami, anak serta keluarganya...

semoga hati keluarga & suami Sheema Wahid tabah dan sabar mengharungi dugaan hebat Allah SWT ini. buat husband arwah didiklah dan berilah anak dengan kasih syg dan didikan yg sempurna...jgn biarkan dia merasa tersisih dan kurang kasih syg dari seorg ibu wlpun hakikatnya takdir dah tentukan dia tidak beribu lg...
semoga anaknya, Hylda menjadi insan yang kuat & tahu ibunya terlalu sayangkannya..
inilah yg dinamakan kehidupan...kita hanya mampu merancang tapi hanya Allah yg Maha Mengetahui & Menentukannya.Yang hidup pasti akan merasai mati. Sudah tertulis setakat itu sahaja perjalanan hidup Sheema Wahid...nasib kita belum tahu lagi..entah esok, entah lusa..mungkin juga hari ni...wallahualam..
semoga kisahnya menjadi kita yang lain menghargai insan di sekeliling kita...
Al-Fatihah sekali lagi..
21 July 2010 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment