twitter


hey stop bullying...!!!!..mohammad naim mustaqim mohamad sobri,a form four student at the royal military college died after allegedly being bullied and physically abused by his seniors at the camp. five students of the royal military college have been detained..OMG...!!!...do not understand why all these still happen..manusia semakin hilang kewarasan akal..aku sendiri tak sangka semua ini masih terjadi..ingat zaman ragging ini dah lama berlalu, rupa2nyer masih wujud lagi & yg melakukannyer memang tak mempunyai otak..tak pun sakit mental..
masih ingat lg 1st time nak sambung study dulu..aku punyer la risau kalau2 kene buli dgn senior..sebelum nak pergi daftar masuk universiti, mcm2 aku fikir & bayang..(maklum la, 1st time duk hostel..aku bukan budak asrama...)..aku bayangkan kehidupan di kolej, kene basuh baju senior la, kene buat assignment senior la, kene cuci toilet la, mcm2 aku terbayang..takot betol time tu..tapi bila dh masuk kolej, semua yg aku bayangkan tak pernah terjadi pun..bukan tu saje, kolej aku ni cukup bagus pengurusannyer...(kolej MAS terbest..!!!...) budak junior duduk berasingan dgn budak senior..blok budak junior tak campur dgn budak senior..kalau campur pun, lain2 paras..lg 1, bilik kami budak junior tak kongsi dgn budak senior..tengok betapa ekfisennyer kolej MAS...(MAS college in memory..)..1st semester mmg kami budak2 junior kurang mengenali & rapat dgn senior tp lama2 ok la..atas usaha sendiri utk berkenalan @ tak..terpulang...seingat aku masuk semester ke3 baru aku mula mengenali senior2 & dorg semua baik2 tak seperti yg aku gambarkan...(don't jugde the book by its cover la...)..zaman aku study memang tak ada masalah, in fact tak dengar langsung junior kene buli dgn senior..snior kene buli dgn junior ada la...roommate aku...kelakar bila teringat balik kenangan lama...hahahahahaha..
berbalik pd isu buli ni..aku sendiri tak faham kenapa benda ni semua harus terjadi..utk eratkan hubungan antara senior & junior..??..tak cukup ke dgn orientasi day..seminggu kene dera..aduyaiii...mmg nak mengamuk je time tu..geram dgn senior yg buli kitaorg...tp after a week, semuanyer normal semula...juz time orientasi je kene dera..(actlly best time orientasi tu..ingat cheer yg kitaorg buat..ikan kekek, mak iloi2...hahahahahahaha..tergelak aku..)..come on la, masing2 dh besar, ada otak, boleh fikir sendiri baik buruk...tengok sekarang apa yg dh jadi..??..kene tahan dgn polis...silap haribulan kene buang dr college tentera..tu belum tengok lg masa depan...rekod buruk, sape nak ambik keje..fikir la kesannyer sebelum nk membuli...
hhhmmmm..cakap byk pun tak guna..org kata tepuk dada tanya selera..masing2 dh besar..lu pikir la sendiri..(pinjam trademark nabil..)
I just hope that whoever responsible for mohammad naim mustaqim's death would be penalised. thats all...al-fatihah to mohammad naim mustaqim...salam...

27 June 2010 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment