twitter

salam...sekali lagi ucapan terima kasih pd yg sudi view blog aku ni...
entry kali ni aku nak citer sikit pasal pengalaman pertama berkeje kat tempat baru...TTDI...arrgghhhh...kejutan budaya betol aku kat sana..yela tempat keje sebelum ni selesa sgt..senang badan..rumah pun tak la jauh sgt dgn tempat keje tapi sekarang ni...aaddduuuhhh...tension aku...tempat keje dh la jauh..kene keluar rumah awal seawalnyer sebab naik bus...dh la keje shift...memang merungut habis la bila keje kat situ...dgn cafe yg setakat 'boleh la'...kedai makan lain semuanyer mahal2...ya ampun...kopak aku kalau tiap2 hari mcm ni...minggu pertama aku kene keje petang...balik pukul 12 malam...dh la malam mana nk ada transport balik rumah...dgn belas ihsan member keje, husband dia sudi nak turun kan kami yg tak ada pengangkutan ni kat kl sentral..tapi no point gak turun kat sana...cadang nak tido kat surau tapi mcm hampeh...surau kunci..huhuhuhuhu...terpaksa la merempat kat kerusi2 kosong...dah elok landing, kene halau pulak dgn pak guard..kata kat dlm kl sentral tak boleh tido..kalau nak tido kat luar...arrgghhh...teruji betol malam tu...berpindah la kami ke luar pintu...sedih siot..mcm org tak da rumah je duk merempat kat tepi tu...tak lama tu decide nk p lepak McD...tapi mcm bangang je..dh tutup...kata 24 hours...huh..!!!..lastnyer kitorg menyusup masuk jugak kat groundfloor lepak kat dgn kaunter pelepasan MAS..duk la baring atas kerusi yg ada..sedih giler hidup mcm tu..huhuhuhu...bila dh tido mcm tu harus la tx selesa..tido2 ayam..risau brg2 hilang...pkul 4 je lampu dh on...arrggghhhh....aku tengah lena terkejut, terus bangun...dgn mamai2 terus lepak kat atas plak sementara nk tunggu tren pukul 6...terasa jam bergerak lambat sgt....huhuhuhu...
tepat je pukul 6 kitorg terus tunggu kat depan pintu masuk tren...bukak je pintu, terus masuk tunggu tren...sampai umah jgn cakap la..aku tido tx sedar langsung...ngantuk giler...!!!!...tengahari dh kene bangun nk p keje..huhuhu...
terasa kepala berdenyut2...sakit kepala sebab tak cukup tido...stress aku...kalau mcm ni la tiap2 hari, mau mati muda aku....hhhmmmm...
tapi bila fikir balik..betol kata member aku tu...aku tak akan dpt pengalam mcm ni melainkan dgn dorg...bengong betol la dia tu...hahahahahahaha...
ok la..tu je yg aku nak share dgn korg..pengalaman pertama aku berkeje kat tempat baru...kelakar pun ada...hehehehe..malu pun ada...hahahaha...
orait...citer dh habis...next entry aku akan citer lain pulak...insyallah...challo mere bete...heheheh..dddaaaaa...!!!


SaiF4eveR
satu keinginan diatas keinginan yang lain...
19 March 2010 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment