twitter

salam semua...aku kembali lagi...penat tak hilang lagi ni..last week memang padat sangat aktiviti..after carnival terus teambuilding kat trolak & sungai kampar...penat2 pun tapi best giler...hehehehehe...ok la entry kali ni aku nak sambung balik citer entry lepas...tittle AKU & ANAK2 KECIL...
sepanjang aku kat carnival, suppose 2 be aku kene jaga booth tapi memandangkan booth aku dah sedia penuh dgn bebudak red spicy aku pun menghilangkan diri ke booth anak2 yatim...dari aku buang masa kat booth red spicy tak buat pe baik aku menjenguk & bermesra dgn anak2 kecil tu semua..sekurang2nyer aku terhibur & mereka semua hepi...time aku datang ke booth mereka, semua tengah khusyuk mewarna...aku pun tolong la dorg..tolong tengok je pun...faci2 @ org lain tak di benarkan utk menolong mereka..seronok aku tengok dorg semua mewarna...nak je aku tolong sama...lama aku duduk melayan dorang semua..lastnyer bila time dah nak habis, aku pun menghulurkan bantuan utk mewarna sekali...hehehehe...habis je pertandingan, dorang semua stop rehat kejap & masa ni la faci2 kene jalankan tugas memantau anak2 buah..ada yg nak ke tandas, ada yg nak ke booth jualan, ada yg ikut suke...tergelak aku tengok faci2 jaga dorg semua..tak menang tangan...terkejar sana sini..tahan je la dgn kerenah dorg..nama pun budak2...hehehehehe....
dalam byk2 budak yg dtg tu, ada sorg yg agak terasing dari yg lain...duduk sorg2 sambil main rubik cube...aku, ain & anum pun dtg dekat dgn dia & cuba bersembang dgn dia...mula2 dia agak malu2..mungkin sebab tak kenal...tapi aku & ain cuba buat dia selesa..try bersembang...lama2 budak tu pun ok dgn kitaorg...
nama budak tu rafiq..umur 15 tahun...sekolah kat gombak..dia ni anak yatim..ayah dia dah lama meninggal dunia..cuma ada mak dia saje..hidup susah sebab tu dia tinggal di rumah anak2 yatim & miskin..minat main rubik cube & bercita2 nak jadi pilot kapal terbang...tu serba sedikit tentang latar belakang rafiq...
pada aku dia ni budak yang bijak, cuma kene jaga & di beri perhatian..kalau tak mungkin boleh hanyut...
dalam2 bersembang tu, aku & ain sempat jugak la bagi sikit nasihat & galakan kat rafiq...hope apa yg dia impikan akan jadi kenyataan...sepanjang carnival berlangsung, rafiq ada je dgn kami...dia ikut je ke mana kitaorg pergi..dia tak join pun aktiviti yg di arrange utk dorg..mungkin sebab dia segan kot..yg lain2 semua berumur bawah 12 tahun sedangkan dia dah over 12 tahun & tak ada geng pulak tu...mungkin sebab tu dia tak nak join aktiviti tu semua...kitaorg tak kisah...lagipun dia ni baik je budaknyer..tak banyak masalah dengan rafiq ni...
pukul 4 petang, semua anak2 kecil ni pun siap sedia utk balik ke asrama masing2...sedih rasanyer...sebelum naik bas, anak2 kecil semua bersalaman & mencium tangan faci2...dari raut wajah mereka nampak sedih utk berpisah dengan faci2 semua..harap2 ada peluang utk bermesra dengan dorg semua...insyallah..kami di sini hanya mampu mendoakan yang terbaik utk mereka semua...
tu la citer sepanjang aku di carnival...masa aku banyak di habiskan dengan anak2 kecil...mereka terhibur & aku pun gembira melayan dorg semua..

ni pic AKU, RAFIQ, AIN & ANUM...

hahaha....max kene tipu dgn aku...dia ingat rafiq ni adik aku...rafiq pun pandai kelentong max...mangaku je aku ni abg dia...kwahkwahkwah....caya la rafiq.!!

pic2 sepanjang carnival aku akan upload kemudian..tu pun kalau ada masa...next entry aku akan citer pasal aktiviti teambuilding aku kat trolak & sungai kampar...tungguuuuuu k.....





SaiF4veR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
15 November 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment