twitter

semalam, aku ada join carnival organized by group 2 & 6 kat taman tasik titiwangsa...so far boleh laaa...tak la meriah mana pun..mcm lebih kepada SS Carnival je...oopppss...!!!..aku join as participant wakil company aku Red Spicy...kami jual produk keluaran FAMA...semalam panas terik...muka aku merah terbakar macam udang kene bakar..huhuhu...mana tak terbakar, duk berjemur tengah panas time koir, then time jual produk company kami...memang masak la aku..dah kulit aku sedikit cerah..nampak sangat la kemerahannyer...
utk entry kali ni aku tak nak citer part jualan @ aktiviti yg dianjurkan tapi aku juz nak share something yg aku buat aku jadi sebak time carnival...sampai je pagi tu, aku terus je tolong group aku kemas booth, then aku pun p la jalan2 jap before get ready utk koir...tempat pertama aku tuju ialah khemah anak2 yatim & miskin yang terletak tak jauh dari booth kami..sampai je kat khemah tu, entah tiba2 hati aku jadi sayu & sebak bila melihat anak2 kecil sedang bergembira, gelak ketawa bersama2 dengan faci masing2...mereka nampak gembira...masa tu, 1 thing yang terlintas kat mind aku-macamne kalau aku kat tempat dorangg semua???-aku tak dapat bayangkan macamne kuatnyer hati mereka menempuh takdir yang telah tersurat utk mereka..ada diantara mereka berumur 5 tahun..terlalu kecik utk memahami semua tu..terlalu mentah utk menghadapi dugaan yg pada aku cukup hebat...aku tak tunggu lama di khemah tu..airmata aku dah nak mengalir..nak cover balik aku p pulak berjalan2 ke booth lain sebelum balik semula ke booth sendiri...
alamak..!!! dah pukul 5 la dowh...ada meeting petang ni...aku tak dapat nak taip panjang2 entry kali ni...next time aku update lagi citer aku dengan anak2 kecil tu & juga adik aku...
ok la..addiiiooosss semua....
SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
09 November 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment