twitter

1- Masa kecik, aku sorang yang nakal…pernah jadikan parang & cangkul sebagai barang permainan…jari aku pernah di parang oleh aku sendiri…tak perasan..niat nak tebang pokok tapi jari aku yang aku tetak…nasib baik tak putus…hebat tak aku???hehehehe..lagi 1, tapak tangan aku pernah di jahit sebab jatuh tertusuk batu tajam masa mandi hujan…yang bestnyer, lepas jatuh aku boleh terus mandi hujan sedangkan tangan aku berdarah2…lepas puas mandi hujan, aku masuk rumah slumber je aku tunjuk tangan aku yang berdarah kat nenek aku..tak nangis pun…tapi kat klinik, nangis aku la yang paling kuat…hahahaha…

2- Di hantar belajar ke tadika Sam Tet Ipoh…tadika cina…dah tutup pun tadika tu…yang peliknyer, sampai hari ni aku tak fasih berbahasa cina…macamne tu???

3- Pernah ada cinta monyet masa sekolah rendah…gatalnyer…tapi kekal beb..3 tahun tuuu…kihkihkih…

4- Sorang yang aktif…pernah wakil sekolah dalam olahraga & bola baling…dulu nak jadi macam Flo-jo & Michael Johson…lagenda olahraga amerika syarikat…simpan niat nak masuk sekolah bukit jalil tapi impian tak kesampaian…semuanyer hancur lebur…hhmmmm…

5- Bukan sorang student yang pintar masa sekolah rendah…result sekadar average je….banyak main…huhuhuhu…

6- Pernah xcident motor sebab nak jadi mat rempit…member aku kata time nak jatuh tu aku terbang macam superman…member2 aku semua risau sangat tapi aku dengan slumber terus bangun lepas jatuh…macam tak ada benda je yang jadi…padahal teruk jugak luka aku…kahkahkah…

7- Pernah buat surgery di salah sebuah hospital swasta di KL…sampai hari ni ingat lagi saat2 nak masuk dewan bedah…dupdapdupdap jantung aku…semua member2 tak tahu yang aku ada problem dengan kesihatan…apa yang mereka nampak, aku sorang yang sihat & aktif…aku berahsia sebab aku tak nak simpati sape2 pun…

8- Sejak kecil nak jadi atlet olahraga negara…then tukar nak jadi cikgu tapi bila dah masuk sekolah menengah, cita2 dah berubah…nak jadi P*****…tak pernah ada cita2 lain dah sejak tu… tapi sampai ke hari ni cita2 tu belum tercapai lagi…wwaahhhh…

9- Salah 1 impian dah tercapai…berjumpa & bergaul dengan tahanan pusat serenti…ada lagi 3 impian yang masih belum tertunai…harap2 boleh tercapai sebelum tutup mata…

10- Sorang yang penakot masa kecik…takot pada tempat tinggi, takot pada binatang buas, takot nak berjalan sorang2, takot nak jumpa orang yang tak dikenali, takot nak mencuba sesuatu yang baru…tapi sekarang redah je…hahahaha…berani buat, risiko tanggung sendiri…

11- Dunia aku cuma rumah, sekolah & tuisyen je dulu…tiap2 hari mengadap buku…celik mata je terus pegang buku sampai la mata aku tutup utk tido…jarang lepak kat luar sebab tak reti…dulu memang struggle habis….huhuhuhu…

12- Citer favourite aku Popular, Survivor, Charmed & Gilmore Girls…tu je la rancangan yang aku tengok…tak tengok citer lain dah…sekat ‘nafsu’ sebab nak exam..kahkahkahkah…

13- Sudah menjelajah 9 daerah dalam Negeri Perak ni masa praktikal kat UPEN…macam tak percaya je…memang best & merasa la naik kete rasmi kerajaan negeri…hehehehehe…

14- Pernah turut serta sebagai pemerhati dalam persidangan ADUN…pernah menjadi urusetia mesyuarat dengan MB perak dulu…pernah terlibat juga utk program MAHA kat serdang…semua peluang datang masa aku praktikal kat UPEN…enjoy sangat praktikal kat situ…

15- Mesti korang tak percaya…aku pernah merokok pada usia 6 tahun…konon dah macam orang besar la…last2nyer kantoi dengan mak su aku…kene marah giler2…lepas tu taubat tak sentuh dah sampai hari ni…huhuhuhu..

16- Aku ada secrect admire masa lower 6…Chinese girl…dia sekolah lain..selalu terserempak dengan dia awal pagi & tengahari dalam bas time sekolah…tiap2 hari muka dia je yang aku tunggu nak tengok…dia pernah tegur & minta tolong aku tekan loceng bas utk dia…rasa hepi sangat…hehehehehe…

17- Kalau ada problem, tak ada mood @ hati tak tenteram, aku suka menyendiri..tak pun aku akan keluar ke town..berjalan kaki dari 1 shopping complex ke shopping complex lain sampai la kaki aku lenguh2…kalau ada duit lebih aku beli barang tapi kalau tengah pokai…aku usahakan jugak la..setidak-tidaknyer beli berus gigi..asalkan aku balik bukan dengan tangan kosong..biasanyer balik rumah aku terus ok…

18- Boleh habiskan 1 bekas aiskrim dalam masa 1 hari…macam tu jugak dengan coklat…memang giler aiskrim & coklat dari kecik…sedap sangat…yummy…yummy…

19- Hobi terbaru, suka mengumpul key-chin…ada macam2 bentuk, warna & saiz…ada yang beli sendiri & ada jugak yang orang lain bagi…best & seronok kumpul key-chin ni…rasa macam berbaloi2 kalau nak di bandingkan dengan hobi yang lain…lagipun hobi ni je yang kekal sampai ke hari ni…huhuuhu…

20- ????....hari ni aku seperti kehilangan sesuatu…terasa semuanyer gelap….huhuhuhu…

Conclusion…hidup ini susah utk diramal…

SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
27 September 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment