twitter

1- Aku, Khaer, Zira & Sieyda kene hantar ke sekolah KPP…tak suke awalnyer sebab bajet dapat sekolah SM…tapi lastnyer redha je…

2- Perangai kita orang still macam dulu…ramai student sekolah KPP pelik…maklumlah tak biasa dengan cara kita orang…huhuhuhu…

3- Group kita orang buat protes…suke2 hati kita orang drop subjek Ekonomi & ambik subjek Bahasa Melayu…dalam sejarah tu…belum pernah berlaku lagi kat sekolah tu…hehehehe…

4- Sejak bersekolah kat situ, semangat aku down sikit…mungkin sebab member2 makin kurang…huhuhu..

5- Upper 6, aku naik motor p sekolah…jauh tu dari rumah aku ke sekolah…dekat ½ jam perjalanan…sakit pinggang aku…nak buat macamne..redha je la…

6- Dulu Zam pernah buat gempaq dalam kelas…dia bagi satu kertas yang mengandungi ayat ni “KENAPA LELAKI & PEREMPUAN TIDAK BOLEH MENJADI SAHABAT BAIK”…kita orang pakat gelak je…sampai hari ni, dia jadi mangsa kutuk kita orang…kahkahkah…

7- Aku pernah terperanjatkan Khaer sampai dia melatah mencarut dengan kuat…time tu dia tengah khusyuk menyalin lirik lagu, aku senyap2 dari belakang sergah dia dengan ‘kompang’ Tupperware besar kat tepi telinga dia…sakit perut kita orang gelak…hehehehe…

8- Aku pernah kene sound dengan cikgu business sebab group kita orang tak present prospectus company…aku buat don’t know je…sebab group aku macam hampeh masa tu…tapi lastnyer aku dengan amoi jugak la yang kene present benda tu…bengang je…

9- Beg Zira yang baru beli, kita orang sorok…habis satu kelas kene tuduh…kwahkwahkwah…

10- Zira Zie pernah mengamuk sebab dia kata 1 kelas cuba nak menjatuhkan maruah dia time dia tengah presentation…masalahnyer kecik je…member kita orang tanya soalan tapi dia tak dapat jawab…nak cover malu, dia buat2 la mengamuk…pandai minah tu…hehehehe…

11- Gossip paling panas & terhangat ialah hubungan cintan Khaer & ‘SinChan’, Miza & ‘zila bakarin’, Shahril & Arma, Mat & Elis, Lin & Ian…

12- Kelas aku masa tu ada sepasang kembar, sorang ‘Amoi’ & sorang ‘Bacha’…

13- Kita orang pernah main bingo & mempertaruhkan Chea Tuck Yong sebagai ganjaran…sape kalah kene dukung anak cina tu & Khaer berjaya memilikinyer…siap dapat gelaran ‘baby din’..hahahahaha…

14- Aku, Sieyda, Miza & Suren pernah buat birthday party besar-besaran utk yang lahir bulan mac…kita orang jemput 1 kelas…tema party hitam, biru & putih…grand habis…best sangat…banyak hadiah aku dapat..hehehehe..

15- Sieyda & Miza pernah perang besar…sampai tak bertegur sapa beberapa hari…sian Zira tersepit antara 2…aku & Khaer sekadar boleh jadi pemerhati je…takot beb nak masuk campur…

16- Dulu cikgu paling sporting ialah cikgu PA 2…dia mengajar kat depan, kita orang mengunyah kat belakang...tak tahannyer cikgu pun join sekali…supplier kacang kita orang bebudak yang rajin p kantin la…hehehehehe…

17- Aku dulu bukan student baik sebab aku bukan belajar sangat dalam kelas…dah la duduk belakang, asyik menyembang, gelak ketawa & mengusik orang je…tapi aku tak pernah tido dalam kelas k…lagi 1, masa lower 6 aku selalu ponteng kelas…huhuhu…

18- Setiap kali time subjek Ekonomi, group aku kene p kelas lagi 1 utk subjek Bahasa Melayu…time ni la yang paling menakotkan group kita orang..tak tahu kenapa semua orang takot…mungkin cikgunyer tegas sikit kot…hehehehe..

19- Subjek yang aku tak berapa nak minat ialah subjek Business sebab mulut cikgunyer lebih bisa dari jelatang…boleh cair tahi telinga ni kalau dengar dia berleter & subjek sejarah 2 sebab cikgunyer selalu melalut…ajar sejarah Malaysia, dia p bukak sejarah palestin..apa kejadahnyer tu…tapi nasib baik dua2 subjek ni aku lulus…kihkihkih…

20- Time exam, kelas aku memang ‘kamikaze’…sebab semua kaki tiru…ada je cara nak meniru…yang tak tahannyer boleh siap pasing2 paper jawapan…Khaer pernah kantoi dengan cikgu Business…nak selamatkan diri, dia cakap orang sebelah tanya masa…1 kelas gelak…kwahkwahkwah…

Masa mula2 masuk sekolah KPP, aku memang tak suke sangat sebab macam tak boleh nak biasakan diri…tapi dah lama2 bebudak sekolah tu boleh terima baik diri aku, so aku dah mula selesa…banyak kenangan kat sekolah tu…memang aku akan kenang sampai bila2…boleh jadi citer bila berkumpul balik nanti…apa pun student 6A1 tetap da best!!


SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
24 July 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment