twitter

Tok antara kenangan yang kamek rasa indah utk dikenang selagi hayat kamek ada. Mungkin banyak lagik kenangan yang indah dalam hidup kamek tapi utk entry kali tok, aku kongsikan kenangan tok bersama-sama dengan korang.
glak teringat balit kenangan2 lama tok, kamek boleh tetak sorang2..kedak miak sekalo…hahahaha…tapi best mun terkenangkannya sekali-sekala..release tension..sekurang-kurangnya kamek masih ingatkan sidak walaupun dorang mungkin udah lupakan kamek…sik apa la…

:: Time Pratical di UPEN

pic ni aku tak tau nape jadi mcm ni...cam canggih sangat kot...hahahaha..
1st time masuk utk pratikal aku rasa bosan sangat sebab tak ada member..rasa lonely & alone..masa aku masuk tu, UPEN dah ada 5 orang student yang sedang pratikal..ada yang dari UM, USM, USIM, UMT & aku mewakili UUM. Kemudian Shiela (ada aku kesah…) masuk..hehehe..mula2 tu rasa macam terasing jugak sebab tak kenal lagi semua staf & bebudak pratikal lain…tapi bila dah kenal..tunjuk belang la semuanya..hehehehe…otak giler2…hahahaha..Dah lumrah agaknya, dalam perkenalan mesti ada yang tak puas hati, ada masam muka, ada gaduh, ada cakap belakang, ada umpat-mengumpat…biasa la tu…pada aku tu semua rencah kehidupan..aku mungkin terasa, kecik hati tapi tak simpan dalam pun…buang karan je…apa pun sepanjang pratikal di UPEN, Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Perak, aku memang enjoy sangat2…best dapat kenal dengan FADZIL (boss…), ZIRA, EKA, NAWAR, SURIA (orang Menora…) & SHIELA (ada aku kesah…)...hahaha..tak lupa jugak dengan staf2 UPEN…ABG BOB, EN. FADZIL, EN. SYED, EN. RAHIM, EN.RAZAK, EN. JAMAL, EN.BADAR, EN.ZAM, EN. MEOR, KAK NOR, KAK NURUL, KAK ANA (mak angkat..oppss, mak angkat ke???hehehe), KAK AS, KAK YAM, KAK JIRI, KAK BAITI, KAK ZUHRAIN, AINUL, KAK AZZA, KAK ANI…& yang aku ingati orang2 atasan UPEN…EN. LUM (my supervisor), EN. AZRUL, EN. DIN, EN.HIZAZ, TUAN BAKAR, ABG MIE, PN. ANNE, PN NORAINI, PN. HALIZAH, PN.WAN, PN. AKMA…& nama2 yang aku tak sebut di sini..aku tak ingat sangat…sori…hehehehe..u all memang best giler la….thanx utk semua tunjuk ajar sepanjang aku pratikal kat UPEN..aku hepi sangat2…
kat opis UPEN..dengan 'mak cik UPEN', Shiela..ada aku kesah..!!!..hahaha


:: Reccers 05…Group Katak oh Katak…


Receers 05…
Receers 05…
And now this is our turn,
We are the good,
And we are the best,
We promise that never give up…

Pada member2 yang dulu pernah join group katak mesti ingat lagu ni..Group Katak da best…hehehehe…mula2 nak ke Sungai Kampar ni, aku tak hepi sangat..sebab ada problem..hati aku berat nak pergi..tapi paksa jugak diri aku pergi kalau tak habis la markah utk group katak..bila dah sampai sana hati aku mula2 berubah sikit demi sikit..mula hepi & enjoy..seronok dapat buat benda yang kita tak pernah buat b4 ni, hepi dapat kenal member2 baru..aku ni memang penakot sikit..tapi bila dah buat aktiviti white water rafting, caving & water abseiling, aku mula ada keberanian..sampai la sekarang…hehehehe..reccers 05 jugak la yang memperkenalkan aku dengan teman2 sepejuangan yang sebelum ni aku tak pernah bertegur sapa..dah sem 4 baru kenal nama..huhuhuhu…jangan salahkan aku..aku bukan sombong tapi disebabkan background sekolah aku..majoriti student chinese..aku mudah mesra & cepat rapat dengan kaum chinese berbanding kaum lain..dah biasa dari sekolah rendah sampai menengah…sebab tu kureng sikit dengan melayu ni...tapi kira bagus la tu dari aku tak kenal langsung member2 sefakulti…kihkihkihkih…aku tak sombong, dah kenal rapat baru tau perangai aku macamne…hehehehe..
Apa pun reccers 05 & group riverbug memang best, happening, sporting giler…pada members katak yang view blog aku ni, jangan lupa kenangan kita di Sungai Kampar X-Treme 07…rindu kat pokok durian kita..(ada lagi ke tak pokok tu…huhuhuhu…)

macam tak caya je aku boleh buat water abseiling ni...yang bestnyer pic aku krew ambik sampai 5 keping..orang lain semua 2, 3 keping je..hahahaha..


:: Family day Kolej MAS


warga kolej Mas..cuba cari aku??hehehe..

Pic ni diambil masa aku sem 1..masa tu ada family day khas utk warga kolej mas..best la jugak join aktiviti macam ni..dapat kenal dengan senior2 & kawan2 sekolej..(kenal ke???..hahaha)..tapi masa ni tak ramai sangat senior yang join..majoriti jadi ahli jawatankuasa…peserta banyak yang junior..group aku yang termantap masa tu Scumi, Farel, Anoor, Kak Ita (senior)…memang hebat & tabah skal mengharungi cabaran yang diberikan…dah la masa tu panas terik, penat giler..lari sana sini..1st kami join race yang ala2 amazing race yang tak menjadi tu…hahahaha..dapt tempat ke-4..then join pulak acara makan roti dengan gunakan mulut saja..termuntah2 aku telan roti..dah la tx bleh guna tangan..group lain laju je mencekiknyer..pelik aku..perut apa tah dorang tu..lastnyer kami kalah..lepas tu join pulak aktiviti pakaian berhias dengan surat khabar…yang ni group aku memang hebat..menang tanpa ada tandingan…hahaha..tema pakaian kita orang masa tu berinspirasikan beyonce di carpet merah…very da glamour, vogue da vast..grand habis..kwahkwahkwah…last sekali acara tiup tepung..part ni la aku benci…meniup tepung..habis muka aku..dapat la no.2..boleh la…acara selingannya, tarik tali dengan gurik2..Ya Ampun…tenaga apa tah la gurid2 ni guna..macam badang…agaknyer kunyah tongkat ali + kacip fatimah tiap2 ari kot..tu yang jadi macam hulk horgan..hehehehehehe..dah sah2 kalah…huhuhuhu..


cuba teka yang mana 'beyonce' ciptaan group aku??

Tok la antara citer2 yang kamek ingat sampei ari tok..best bila teringat balit…susah mo dapat pengalaman kedak tok..andaikata kamek sik berjaya menjejakkan kaki ka UUM @ kamek di tempatkan di university lain, mungkin kamek sik kenal sidak..mungkin sik hepi & enjoy kedak ya..mungkin tok di namakan takdir…kita bertemu & berpisah, namun kenangan tetap di ingatan selamanyer…syukur pada Tuhan sebab beri kamek peluang & kesempatan utk merasai semua tok…
Saja kamek bukak citer tok…mo share ngan korang semua antara kenangan2 yang masih ingat hingga ka ari tok…lagi pun tok lebih bait dari biarkan entry kamek kosong…at least korang boleh baca citer kamek tok…ok lah..cukup utk itu saja…addiioossssss….

SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
25 June 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment