twitter

bila sebut pasal CHARMED, teringat dulu zaman2 sekolah..ni la 1 of citer favourite aku..setiap hari jumaat jam 10 malam di Ntv7, muka aku la yang tertonggok depan tv tunggu citer tu..orang lain tak boleh kacau time tu..sanggup stop study sekejap semata2 nak tengok citer tu..hehehehehehe..tapi entry kali ni tak ada kene mengena dengan citer CHARMED tu..ni just intro je..hahahahaha...
eemmm..hari ni aku berjaya siapkan keje aku mengemas bilik lebih cepat berbanding hari biasa..selalunyer selagi jam belum sampai 4.30 petang, keje aku mesti belum settle. tapi hari ni, jarum jam belum pun menunjukkan angka 4, aku dah selesaikan semuanyer..kira bagus la tu..kira hebat la jugak..ahakzahakzahakz..
mesti korang tertanya2 apa rahsia aku boleh siapkan keje secepat itu..haa..korang mesti tak percaya kalau aku kata aku ada kuasa ajaib..kuasa ni la yang membantu aku..tak ada orang yang tahu aku memiliki kuasa ajaib ni. hanya staff HK je yang tahu..tu pun secara tak sengaja mereka tahu..nak sorok pun dah tak boleh..kene la berterus terang dengan mereka..tapi dorang terima baik kuasa ajaib yang aku miliki tu sebab dorang pun ada kuasa sama macam aku miliki tu..tu la kelebihan aku & staff HK yang lain..hehehehehe..
keje kemas mengemas ni bukan semua orang boleh buat..kalau tak kuat semangat mesti tak tahan lama..mental & fizikal kene kuat..nasib baik aku ni jenis cekal..(ceh..masuk bakul angkat sendiri...hampeh..)..tapi aku cakap betol..dah berapa orang yang datang untuk keje kat department aku tu tapi semua tak tahan..ada yang tahan hanya 1 hari je, terus tak datang esoknyer..ada yang terror sikit tahan la setengah hari je..hehehehheehe..kiranyer aku ni tergolong dalam orang yang kuat, tabah, tekad & redha la..hahahahahaaha..
nak keje kat department HK ni kene ada kuasa ajaib..kalau tak ada mesti tak boleh tahan..kene guna semua deria yang ada..otak kene berfungsi jugak..baru boleh settle semua bilik on time..FO bukannyer nak tunggu kita orang..dorang ni kejam sikit..asalkan ada bilik kosong tak kira la dah clean @ belum. dorang terus jual kat guest..yang kelam kabutnyer kita orang di department HK..turun naik floor dengan troli..ingat tak penat ke wei..putus urat pinggang ni..kalau bagi sehari kat dorang jadi HK pun belum tentu dorang boleh buat keje macam kita orang buat..memang sengal FO..sebab tu mana2 hotel department HK & FO tak pernah sebulu..(bukan semua hotel)
berbalik pasal kuasa ajaib aku tu..last week one of our manager buat sportcheck floor..setiap bilik kosong dia masuk check..tak sangka dia puji floor yang aku jaga..dia kata pandai aku jaga bilik floor aku..aku tersengih je la dengar dia puji aku..sedangkan dalam hati, aku gelak sakan..siap guling2 atas lantai..tah bila tah aku jaga floor..rasanyer aku pun macam staff yang lain jugak..biasa2 je la..actually manager tu belum tengok lagi cara aku mengemas menggunakan kuasa ajaib aku tu..kalau dia dah tengok, confirm dia menyesal seumur hidup puji aku..siap tarik balik kata2 pujian dia tu..silap2 aku kene buang keje..wahwahwahwah..& kalau korang tengok kuasa ajaib aku tu mesti terkejut tahap gaban la jugak...hehehehe
nak tahu kuasa ajaib apa yang aku maksudkan tu??? kita tunggu next entry..hehehehehehe..sekarang aku tak boleh nak citer dalam Blog ni sebab aku still under contract dengan tempat keje aku..kalau nak selamat kene la rahsia dulu..heheheheheehe..
chau chin chau...
SaiF'4eveR
18 March 2009 | 0 KoMeN |

0 KoMeN:

Post a Comment