twitter

dah bape hari aku tak update Blog ni. dah naik berhabuk..hehehehe..sebenarnyer bukan aku tak nak @ malas nak update Blog ni tapi ada problem dengan internet connection..asyik server down je. ni TM punya hal la ni. duit tiap2 bulan nak tapi service macam hampeh. ni yang hangin 1 badan. dah bape hari tak boleh nak check email & yang paling penting dah lama jugak aku tak YM..kwahkwahkwah..

disebabkan dah bape hari tak update Blog ni, aku rangkum je la citer untuk hari2 yang lepas dalam entry kali ni..aku try ringkaskan citernyer..tak la korang pening nak baca entry ni nanti..

Jumaat lepas (20/3) hari paling bz & penat bagi aku. bilik banyak nak kene kemas. dah tu tak cukup staff pulak..siot betol..72 buah bilik di bahagi kepada 2 group HK. aku bercouple dengan ekin buat 36 buah bilik & kak zah dengan buah hati dia, hakim buat selebihnyer..fuh!! penat giler tambah pulak dapat bilik yang guestnyer lambat C/O..nak kene tunggu..dah la kita orang nak balik cepat. kalau dapat bilik yang cun melecun tak pe la jugak. ni tak, dapat bilik semua macam puaka niyang rapik xpcially bilik airnyer..mula aku nak mengamuk..siap sumpah seranah, carut marut dalam hati ni. nasib baik la patner aku tu baik hati nak tukar buat bilik air. so keje aku kemas katil..memang favourite aku tu..tahu la aku nak meringkaskan keje..hehehehehehe..buat bilik dengan ekin tak la tension sangat. boleh siap gelak ketawa, bertepuk tampar dengan dia. ada je benda yang nak digaduhkan. yang kenenyer aku. asyik kene dera je dengan ekin. mentang2 la dia dah berumah & bertangga. asyik nak dera teruna idaman ni je..(perasan..huhuhuhuhu)..betol la kata orang "jangan sangka tangan yang menghayun buai tak mampu menggegarkan dunia.."sakit2 badan aku kene lepok dengan minah tu..bisa betol tapak tangan dia..hehehehehe..sedar tak sedar, jam dah pukul 4.30 petang. bilik banyak lagi tak settle..dah kene OT..settle je bilik, tolong pulak kak zah dengan buah hati dia yang tak siap2 lagi dari tadi..kiranyer keje kami hari tu siap dalam pukul 6 petang. penat tahap dewa..lenguh kaki & tangan aku ni.. rasa macam nak tercabut..kalau la boleh di cabut, memang aku cabut kaki & tangan aku ni..bagi rehat kejap..huhuhuhuhuhu..

pada sabtu (21/3) aku keje shift petang..bosan & tak best keje petang ni..buat keje sorang2. tak da teman nak berbual.. sunyi sangat..hari ni darah aku memang betol2 mendidih tahap gaban. ada guest dari golongan minoriti di negara kita ni (bukan 3 kaum utama) stay dekat hotel. ada la dalam 5,6 orang macam tu. 1st sekali dia call suruh aku beli ais kiub kat kedai mamak sebab dorang nak 'tonggang' petang tu. banyak buruk muka dorang. ingat aku ni waiter ke. bukan keje aku nak p beli ais tu. memang tak tersenarai dalam job description HK. aku terus letak phone coz guest 'bodoh' yang tak faham bahasa tu mula nak meninggi2 suara dia. lantak dia la..then, guest dari bilik yang sama call lagi, request for glasses. mula mintak 3,4 gelas..tuptuptup dia 'sembur' aku. guest tu kata dia mintak 5 gelas..siap kata hotel punyer besar, tak akan tak ada xtra gelas.. panas telinga aku dengar.. aku terus blah macam tu je. malas nak layan guest yang macam b**i tu..

ingatkan dah settle rupa2nyer tak..guest yang sama panggil suruh betolkan sinki bilik dia yang tersumbat. aku pun pegi la tengok walaupun sebenarnyer tu bukan keje aku. memang macam p****t. sebodoh bodoh manusia guest tu..macamne tak sumbat sinki tu, penuh dengan isi perut (muntah). dah tu lubang saliran sinki tertutup rapat. mana la air tu nak mengalir..memang otak lembu guest tu..hati aku dah mula mendidih. guest tu paksa aku betolkan sinki tu sampai ok..giler pe aku nak celup tangan aku dalam sinki tu..ingat aku bodoh macam dorang ke. aku terus bagi alasan nak ambik barang kat department & terus blah macam tu je. then aku call reception, inform yang sinki bilik tu rosak..& tak lama lepas tu security pulak naik department mintak tolong settlekan masalah tadi tu. guest dah mula marah2 dekat dia.. labau betol guest tu. nak tak nak aku pun pegi la dengan security bawak sekali kayu untuk tolak besi yang menutupi lubang sinki tu. sekali tolak je terus air tu mengalir keluar walaupun slow. ingat dah boleh pegi rupanyer tak..guest tu marah2 lagi kata air tak mengalir turun & dia terus tahan kami dari pegi.. dia suruh tunggu sampai air & benda2 yang ada dalam sinki tu habis mengalir.. hati aku mula menggelegak. dah 1 hal pulak aku nak kene mengadap sinki tu yang penuh dengan muntah 'si bodoh2' tu semua.. c***i punyer guest. dalam hati tak henti2 menyumpah seranah, carut marut dekat guest tu. time tengah tunggu, guest tu sekali lagi bising2 tanya nape slow sangat air tu gerak. aku yang tengah tahan panas pun jawab la :-


'we have already inform to maintainance tapi mereka yang tak baiki. so its not our fault. lagi pun air tu turun. cuma slow. you kene tunggu...'


guest yang mulut macam anjing + b**i tu terus membebel. aku juz pekakkan je telinga. yang rajin menjawab security tu je. kemudian security p cari pengepam. ingat nak tolong pam kan untuk aku rupanyer aku jugak yang kene buat..setan betol..settle je aku terus blah tak pandang pun muka guest tu semua. pada aku semua guest yang ada dalam bilik tu layak jadi lembu je. tak payah berfikir guna otak. memang panas giler hati aku. dalam buku report macam2 aku tulis..semua perkataan yang tak sepatutnyer ada, aku tulis je dalam buku report tu. lantak la.. biar semua staff HK tahu perasaan aku ketika tu.. biar orang opis tahu.. nak pecat, pecat la.. aku dah tak peduli dah..

tepat pukul 10 malam aku terus balik. masa nak turun pulangkan kunci dekat reception, hati aku berdebar2 macam ada benda yang tak baik nak jadi..sah...memang betol firasat aku tu.. bala datang menimpa.. motor aku kene ranjau..2 side mirror aku hilang, plat nombor depan hilang, plat nombor belakang patah. betol2 teruji aku hari ni.. tapi aku tak rasa nak menangis pulak macam selalu.. cool je.. hehehehehehe..after call ayah, aku terus balik macam biasa.. dalam hati aku asyik fikir sape yang dajal aku ni..& hati aku kuat kata guest tadi punyer keje.. aku yakin sangat sebab b4 aku nak balik tadi security ada bagitau aku yang guest tu tanya nama aku.. tak ke pelik bila guest tanya nama pekeje?? belum penah tejadi kat hotel tu guest tanya nama pekeje 2x.. sebab tu aku yakin.. kalau betol la guest tu punya angkara..memang jahanam punyer guest.. kecik2 tak nak mampus, dah tua bangka menyusahkan hidup orang lain..baik gali kubur sendiri..tanam sendiri..

huh.!!! panjang pulak citer semalam..huhuhuhu.. citer hari ni aku pendekkan.. conclusionnyer, hari ni rasa malas nak keje, penat buat bilik, penat dengan kes semalam, penat dengan keje semalam..semua tak hilang lagi.. lagi 1 staff HK semua dah tahu perangai baran aku after baca report semalam..hehehehehe..tapi baran aku bertempat k.. semua staff HK sokong aku & mengutuk guest tu.. siap carut marut macam aku semalam..hahahaha.. maknanyer aku tak salah apa2 la...heheheheheehe..

ok tu je la untuk entry kali ni..rasanyer dah cukup panjang aku taip ni..penat dah jari ni mengetuk keyboard ni..

aku chou dulu..byeeeeee.....


:: thanx kepada aiman yang banyak support aku semalam..TQ so much ya...


SaiF4eveR
22 March 2009 | 1 KoMeN |

1 KoMeN:

  1. Alaz's Alang
    Mar 23, 2009, 5:24:00 PM

    memang lahanat puaka tol guest tu......kalau abg ada dkt situ memang dh kena taji dah guest tu ngan abg huhuhuhu......korek jubo sekor2 biar tak leh berak sebulan wakakaka

Post a Comment