twitter

Baby Boy, you stay on my mind
Fufill my fantasies
I think about you all the time
I see you in my dreams

hari ni dengan rasminyer aku tunjukkan picture 'baby boy' yang aku selalu sebut2kan dalam BLOG aku ni..ada beberapa keping picture yang sempat aku 'snap' buat tatapan semua..harap lepas ni tak ada la yang bertanya lagi & tak ada lagi la cakap2 belakang yang berunsur fitnah..berdosa..hehehehhehehehe..susah betol nak ambik picture dia ni..pemalu orangnyer..hehehehe..


ni dia 'baby boy' tu...cute tak??hehehehe

belum pandai bercakap lagi tapi tiap2 hari entah pa2 tah dia bebelkan..asal aku balik keje, dia la yang menyambut aku kat pintu..rajin dia...hehehehehehe..bukan pe, taktik je tu. sebenarnyer nak mintak aku dukung dia tu tandanyer..hahhahahahaha...

dia ni manja sikit..dah pandai nak main cakcak ngan aku..yang tak tahannyer celah kaki aku pun jadi untuk dia menyorok...hahahahahaha..tak kisah la, asalkan dia happy...

semakin manja ni, semakin nakal jadinyer..kadang2 aku yang jadi mangsa dia..habis rambut aku kene tarik..tak cukup dengan tu, muka aku jadi tempat dia melepaskan geram, ditamparnyer..tu belum masuk dengan cubitan dia...dah macam kene dera je aku ni..huhuhuhuhu..tak kisah la, asalkan dia bahagia...


bucuk2 dia..sayang sikit..huh..masam la...heheheheehe..dia la penghibur aku time aku penat balik keje, time aku bosan, time aku sunyi...kiranyer dia ni penghibur serba boleh..macam P.Ramlee pun ada, macam Sudirman pun boleh, macam Siti Nurhaliza pun ada & boleh..hahahahahaa


kalau tengok dia jalan @ berlari..memang nak tergelak..terkedek2 macam itik pulang petang..hahahahahaa...lagi 1, dia ni dah pandai merajuk..kalau tak dapat pe yang dia nak, mesti merajuk..tapi lawak la cara dia merajuk..kejap je pun..hehehehehe..

ni la 'baby boy' bucuk2 aku tu...macam askar nipon da...hahahahaha..

Baby boy, not a day goes by
Without my fantasies
I think about you all the time
I see you in my dreams


itu saja untuk kali ni...aku terpaksa masuk awal BLOG hari ni sebab aku keje shift petang..balik malam dah tentu penat. bila penat dah tentu letih..tak da masa nak update BLOG..so, aku update la sekarang ni...
ok la, aku nak bersiap pergi keje ni..jumpa lagi..salam...
SaiF'4eveR
28 February 2009 | 0 KoMeN |
akhirnyer, kau terlebih dulu meninggalkan department HK & kau jugak la yang dulu menjejakkan kaki ke kota metropolitan sebelum aku..ini tidak adil.!!!..hehehehehehe..
beb, nape cepat sangat kau angkat kaki.?? ni yang aku jeles ni. aku nak ikut jugak. mesti bosan kalau kau tak da nanti..sunyi la aku..tak dengar suara kau yang lemak berkrim tu..hahahahahaha..
aku ingat dulu, 1st time aku kenal kau. hati aku kata, "rocknyer minah ni..hati kering..mesti minah rempit..mesti slalu wikang, willi.." hahahahaha..tapi aku tak kisah kau macamne pun..aku senang kawan ngan kau..best la bro..u rock..kau tak macam gadis2 lain..hehehheehehehe..pada aku kau seorang yang bran & cekal. aku suker dapat member macam ni. walaupun saiz kau yang tak cukup inci, gaya kau tak selembut namamu tapi aku tabik spring la kat lu beb..tak hipokrit..tu yang aku suke tu..

ni baru sehari kau tak da, aku dah terasa ketiadaan kau..huhuhuhu..lama2 nanti aku mesti rindu kat kau...hahahaha..kau jangan pulak lupakan aku..nanti kalau aku dah dapat keje kat KL kita lepak sama2 bro..tapi sebelum tu, kau tolong2 la aku jugak bro..cari2 la lubang2 cacing untuk aku ni..kesian la kat aku ni bro..huhuhuhuhuhu...


aku harap kau happy2 je kat sana nanti..tambah pulak bersama2 dengan Si Dia yang tersayang..heheheheheee..

nantikan kedatangan aku...kau doa2kan untuk aku k..


*ini la asz..member aku kat hotel..happy go lucky,bran, cekal, tabah, kuat, bertenaga, kadang2 moody gak..tapi yang tak tahannyer, dia ni rupa2nyer memiliki hati seorang wanita yang lembut..hehehehehehehe...jangan marah bro...

ok la bro..entry kali ni khas untuk kau..aku buat special..hehehehehee...jaga diri baik2..selamat berjaya..calling2 aku kalau ada apa2 yang menarik kat sana..& yang penting jangan lupakan aku..kalau kau lupa, aku akan cari kau sampai ke lubang cacing..aku lanyak2 kau jadi lunyai..hehehehehehee..

chaou bro..!!

*makna bran - berani

SaiF'4eveR

27 February 2009 | 0 KoMeN |
**DELETED**
26 February 2009 | 0 KoMeN |
halllooooo... aku off day hari ni.tak tahu nak buat apa duk kat rumah. bosan jugak kalau tak keje ni.mati kutu. nak keluar pun duit tak mandang. tahan la jugak duk kat rumah. pagi ni aku saje buang masa buka inbox email aku yang dah lama aku tak update. tiap2 hari bukak baca email tapi tak tau nak update inbox email aku tu. baru aku perasan dah beratus mail aku tak delete. sampai naik juling mata aku tengoknyer..heheheheheheeh..
dah tak da keje nak buat, aku apa lagi cari lah keje. niat hati hari ni nak kosongkan inbox email aku. satu per satu aku delete tapi sbelum aku delete, aku buka & baca dulu email2 tu. mana tau kot2 ada email penting. kalau dah terdelete susah pulak nak dapat balik..huhuhuhu..dalam duk mendelete email, ada 1 email yang buat aku sayang nak buang. special betol email ni pada aku walaupun sebenarnyer email tu tidak membawa kegembiraan pada aku..huhuhuhuhu..untuk entry kali ini aku share dengan korang semua email yang aku dapat dari seseorang yang aku anggap istimewa di hati ini...ini emailnyer & aku harap penjelasan ini dapat membantu korang dalam mencari erti suka, sayang & cinta yang sebenar...

suka,sayang dan cinta itu berbeza..

suka:kita boleh suka sesiapa sahaja.suka pada sikapnya,suka pada peribadinya dan suka ciri dalaman dan luarnya atau apa sj..

sayang:kita juga boleh sayang sesiapa sahaja.sayang pada rakan/kawan kita,sayang pada keluarga ,sayang kepada pasangan hidup kita.

cinta:cinta hanya satu.cinta hanya untuk seorang lelaki atau seorang perempuan yang kita anggap istimewa dalam hidup..dari hati ke hati..


adakah kita "suka","sayang" atau "cinta" pada pasangan kita ??....pernahkah kita tanya pd diri & perasaan kita yg sebenar-benarnya ?..

itulah luahan kata2 dia dalam email yang dikirimkan pada aku tidak lama dulu..bila direnungkan kembali, ayat2 itu ada kebenarannyer. suka, sayang & cinta boleh jadi 3 perkara yang berbeza walaupun tergolong di dalam konteks yang sama iaitu perasaan..mungkin adakalanya kita terkeliru dengan perasaan kita sendiri sehingga menganggap cinta itu adalah sayang, sayang itu adalah suka & suka itu adalah cinta..tapi hakikatnyer tidak..
anda bagaimana pulak???
tepuk dada tanya selera...
*pada pengirim email tu, terima kasih. walaupun kita tidak bersama, aku tetap hargai hubungan kita. terima kasih juga kerana terima diri ini, menyokong, setia di dalam susah & senang ketika menuntut bersama2..terima kasih tak terhingga..aku sentiasa berdoa yang terbaik untuk dirimu..semoga kau berbahagia & gembira..
SaiF'4eveR
24 February 2009 | 0 KoMeN |
fuyoo..!! nama aku dalam rekod..
percaya @ tak, itulah kenyataannyer...nama aku tercatat dalam rekod tempat aku keje sebagai pekerja paling lambat datang keje..heheheheheehe..mengikut rekod yang tercatat, aku berjaya mengumpul sebanyak 9 jam 45 minit masuk lambat..antara staff HK aku la yang memonopoli juara carta bulan lepas..huhuhuhu..dahsyat betol aku ni...bangga pun ada..(bengong sebenarnyer untuk berasa bangga dengan rekod itu)..hehehehehehehe..habis duit gaji aku kene potong..huhuhuhuhu..nasib baik tak cukup 24 jam, kalau tak dah sah2 aku kene tendang dari situ..huhuhuhuhuhu..
macamne aku tak menjuarai kategori itu, bayangkan sepanjang bulan lepas aku memang moody memanjang..nak datang keje pun malas..elok2 boleh datang awal aku gerak lambat dari rumah..dah la gerak lambat dari rumah, bawak motor pun mengalahkan kura2 berlari..kura2 pun boleh menang kalau berlumba dengan aku..ahakzahakzahakz..dah sampai tempat keje, aku duk kat basement belek rambut aku, duk mengadap cermin motor..tu belum lagi masuk aku berjalan naik tangga..kalau boleh lagi lambat sampai lagi bagus..tak sedar masa tu berjalan..& kalau ada kategori pekerja yang paling lambat buat keje pasti aku yang mengunggulinyer jugak...tapi nasib baik tak ada..hehehehehee..
semua ni bukan salah aku..salah la mood aku...asyik moody je..macam ayam berak kapur (entah betol ke tak peribahasa aku ni..bedal je lah..)..time mood tak baik, salah 1 gejalanyer macam ni lah..malas nak buat semua benda, semua keje, semua perkara..kalau buat pun, sebab terpaksa..dalam hati menyumpah seranah..sia2 kumpul bertan metrik dosa percuma..hehehehehehe..
tapi sekarang diri aku semakin pulih..cuma belum sepenuhnyer..kene la ambik masa untuk jadi seperti normal..bukan senang..sekali aku moody,sekali tu jugak la aku akan ambik masa untuk jadi seperti biasa..teruk betol aku ni...hahahahahahaha
nak menyesal pun tak guna sekarang ni..benda dah terjadi..nama aku pun dah tercatat dalam rekod tempat keje aku..dah tentu2 aku orang yang tersenarai dalam list pekerja yang bakal di buang..silap je sikit, pasti nama aku naik..nasib la...aku redha..huhuhuhuhuhu..
kita tunggu & lihat je la nanti...
salam...
SaiF'4eveR
23 February 2009 | 0 KoMeN |
aku tak pasti sama ada tittle entry kali ini sesuai @ tak...jika semalam aku berbicara erti kekosongan namun hari ini erti itu seakan terisi dengan rasa sayang & cinta..
tapi aku masih lagi bimbang jika rasa itu akan memakan diri aku sendiri..bakal mengundang sejarah lama..sejarah yang terlalu pahit untuk aku terima..luka yang terlalu perit untuk sembuh..tapi jika di fikirkan kembali, sampai bila aku harus begini..menutup mulut, memekakkan telinga & memejamkan mata untuk cinta..tak selamanyer kita boleh lari darinyer..cinta akan tetap mengejar kita..& atas dasar itu, aku membuka kembali pintu hati ini..cuba untuk meraihnyer kembali walaupun jauh di sudut hati aku masih lagi tersimpan rasa bimbang..namun aku gagahkan juga diri ini untuk melupakan kisah silam..harapan aku agar kali ini aku akan menemui kebahagiaan & kegembiraan dalam erti keikhlasan, kejujuran & kesetiaan..
Sudah cukup hatiku dilukai, Sekian lama rasa tak dihargai
Sampai bila harus aku menanti, Saat indah setelah dikau pergi
Inginku hapus semua, Rasa mencengkam ini
Hilangkan rasa gundahku, Hilangkan rasa dukaku
Hilangkanlah segalanya, Ku tak ingin sakit lagi
Hilangkan kekosonganku, Hilangkan keasinganku
Hilangkanlah segalanya, Ku tak ingin lara lagi
SaiF4eveR
20 February 2009 | 0 KoMeN |
Kosong itu indah...
Benarkah ungkapan ini..?
Bukankah yang kosong itu akan membuka ruang2 kesunyian..?
Apakah kesunyian itu suatu yang indah..?
@ kosong itu membawa makna ketenangan, tiada permasalahan…
Tapi hidup ini tidak pernah sunyi dari masalah…
Masih adakah ruang2 kosong jika masalah sering datang silih berganti..?
Bagaimana yang kosong itu boleh mengindahkan hidup ini..?
Hidup yang indah penuh dengan kegembiraan & kebahagiaan…
Namun kosong tidak membawa maksud itu…
Di tengahnya masih ada ruang…
Ruang yang menuntut kita sebagai manusia biasa untuk mencari, melihat, mendengar & memahami sesuatu yang tiada dalam ruang kosong itu…
Andai ruang kosong itu mampu kita penuhi maka bermaknalah hidup ini & bererti ungkapan yang kosong itu indah adalah benar, bukan hanya ungkapan kosong semata-mata…
Fikirkan…

Ruang kosong di hati ini semakin terisi…mungkinkah akan hadir kebahagiaan & kegembiraan untuk aku...??
aku sendiri tidak pasti...
SaiF4eveR
19 February 2009 | 0 KoMeN |
**DELETED**
18 February 2009 | 0 KoMeN |

urmm..off day..yang pasti aku tak nak duduk di rumah saje hari ni..dah sah2 boring..duduk mengadap komputer, duduk melayan 'baby boy'..bosan jugak..so alternatif lain, lepak diluar..hehehehe..
semalam aku call kak ita..ajak keluar hari ni..dia kata 'on je'..aku apa lagi..dengan besar hati la..hehehehehe..ada gak member lepak..tak la bosan jalan sorang2..ala, bukan nak p mana2 pun..saje nak lepak2 sambil cuci mata kat Ipoh Parade tu..thanx kak ita coz sudi teman..kalau tak ada akak, tak tau la saya nak keluar dengan sape..akak la penyelamat hidup saya hari ni..hehehehehe...1st aku ambik kak ita kat rumah dia & terus ke Ipoh Parade..jalan2, cuci mata, tengok2 baju, fitting baju..belinyer tak..hehehehehe..tak kisahlah..aku tengah pokai ni..tak dapat beli pun tak apa lah..janji aku dapat sarung baju yang aku berkenan kat badan aku..kira ok lah tu..hilang rasa kempunan aku...hehehehehehe...kak ita beli baju sehelai..t-shirt warna biru..(termakan jugak pujuk aku supaya beli baju warna biru tu..warna favourite aku tu...hehehehe..)kemudian aku terpandang pulak key-chin bentuk kasut..nampak comel & cute..aku pun beli..memang minat kumpul key-chin ni..makin bertambah la koleksi key-chin aku..huhuhuhu..
jalan2 lagi..tiba2 tekak aku ni terasa macam nak makan kat Marry Brown pulak..lama dah tak makan kat situ..rasa mengidam pulak..hehehehehe..terus ajak kak ita walaupun dia sebenarnyer macam tak nak tapi aku tetap paksa dia..hehehehehe..sori akak..bukan pe, saya rindu nak duduk kat buaian dalam MB tu..pas tu tekak ni terasa macam loya je kalau tak dapat makan kat MB...ahakzahakzahakz..
macam biasa, sambil makan, sambil sembang..macam2 cerita..pasal kak ita, pasal aku..semua keluar..dari citer yang general, terus melalut ke citer peribadi...hehehehehe..harap akak pegang janji..
dalam kul 2, kita orang gerak balik..tak tau nak jalan mana lagi..so balik je lah..lagipun kak ita dah tak tahan sangat..dia nak 'tuuuutttt'...hehehehehehe..anyway thanx akak coz sudi jadi teman lepak hari ni..next time kita lepak lagi sama2..
petang di rumah aku duduk mengadap YM..ada something yang berlaku..tak tahu nak kata istimewa or tak..tapi yang pasti aku happy masa YM petang tadi..hehehehehe...

Tak semua kawan tu boleh jadi kawan,
Tak semua lawan tu adalah lawan..Fikirkan..

ok lah..chou dulu..bye.!!

*4 more pictures klik je Galeri Kenangan..


SaiF'4eveR



17 February 2009 | 0 KoMeN |
keje hari ni aku dapat cokelat dari guest..baik dia bagi aku cokelat..bukan semua guest tu kejam..ada yang baik hati..tapi ada jugak yang kejam..sekejam laskar2 israel..hehehehe..tapi guest ni memang baik hati..itu tanda dia menghargai kerja aku sebagai housekeeping..bukan senang nak jadi housekeeping ni..nampak je senang tapi peritnyer hanya staff housekeeping je yang tau..thanx untuk cokelat tu..walaupun murah tapi aku tetap berterima kasih & menerimanyer dengan seikhlasnyer..actually aku makan 1 je yang selebihnyer Asz yang pulun..hehehehe...ni picture yang aku ambik...
esok Asz turun KL..best la mu..rewang kat KL..aku jugak terperuk kat sini..huhuhuhuhu
aku nak ikut gak..wwwaaaaaaa...
eerrmm..tak da rezeki la aku nak saing sekali dengan ko, Asz..next time kita sama2 lepak KL..aku tak kira..ko dah janji nak bawak aku..aku tuntut kemudian..hehehehe..
ok la beb, aku doakan ko selamat sampai & berGUMBIRA di sana..enjoy ur date k...
balik nanti aku harap ko akan lebih bersemangat untuk bekerja..hehehehehe..
malam ni rasa macam malas jer nak taip entry..rasanyer cukuplah setakat ni..kita sambung kemudian dengan citer yang lain pulak..
daaaaa..........
SaiF'4eveR
16 February 2009 | 1 KoMeN |
semalam Valentine Day datang lagi..& aku masih seperti ini..sepi tidak berteman..hehehehehe..
biarpun kesunyian menyelimuti tebal diri ini, aku tetap ingin mengucapkan 'hepi valentine's day' kepada semua yang menyambutnyer..pada yang beragama islam, kita TIDAK DI WAJIBKAN untuk meraikannyer kerana ini bukan tuntutan agama..harus ingat tu..!!..
eerrmm...cinta..??..apa itu cinta..??..ada apa dengan cinta..??..
secara personalnyer, aku menganggap cinta adalah 1 perhubungan suci yang lahir & terjalin antara 2 pasangan kekasih yang setuju untuk bersama2 mengharungi susah, senang hidup berdua..bersulamkan kebahagiaan, berteraskan keikhlasan & berpaksikan kepercayaan..indahnyer percintaan jika itu mampu dimiliki oleh kita semua..
namun pada aku, di saat aku sedang menaip entry ini, hati aku masih kosong (saje nak bagitau..hehehehe..)..kasih belum bersemi, sayang belum berkembang & cinta belum mewangi..sejak dari peristiwa itu, masih belum ada lagi cinta suci yang mampu membuai lembut hati & perasaan aku ini..entah kenapa..biarpun luka lepas sudah sembuh sakitnyer namun parutnyer tetap kelihatan..& disebabkan itu, aku merasakan cinta semakin menjauh dari hati ini..cinta semakin pudar warnanyer dari jiwa ini..
@ ia hanya perasaan aku semata2..entah la..aku sendiri keliru yang mana 1 jawapannyer..
biarkan saja..mungkin ini jalan takdir aku..mengagumi tanpa dicintai..aku pasrah...
Terimalah kata-kata seorang ahli sufi iaitu Rabiatul Adawiah sebagai renungan bersama....

“Cintakan manusia itu tidak mewujudkan kebahagian yang abadi untuk seseorang insan , kerana ia tidak kekal , cintakan manusia seringkali membuatkan seorang itu gagal , kecewa , menderita dan terseksa, oleh itu tidak ada suatu cinta pun yang dapat membuahkan kebahagiaan dan kenikmatan yang kekal abadi kecuali cinta kepada pencipta manusia itu sendiri.”
Renung-renungkan..
salam kesunyian..
pada yang pernah brtakhta di hati ini..semoga berbahagia & gembira hendaknyer..
*Pagi semalam YM dengan adik yg study di oversea..Thanx luangkan masa..abg di sini ikhlas mendoakan kejayaan adik..belajar rajin2..jaga diri elok2 k..
SaiF'4eveR
15 February 2009 | 1 KoMeN |
suram semalam kian melarat..di tambah pula dengan kesedihan yang menyelimuti hati & perasaan aku..entah kenapa tiba2 hati aku menjadi sedih bila mengenangkan perjalanan hidup aku selama hampir 24 tahun ni..terlalu banyak rintangan, halangan & dugaan yang terpaksa aku tempuhi & yang pasti ia terlalu sukar untuk aku ungkap dengan kata2..mungkin pd sape2 yang rapat dengan aku, mungkin mengerti liku2 hidup yang pernah aku lalui..& jika hati ini boleh dipamerkan akan aku perlihatkan kesedihan aku ini..terlalu sedih..amat sedih..
aku tak tahu sama ada ini adalah takdir yang sudah tersurat sejak dari azali lagi @ pun hanya kebetulan semata2..
namun aku masih tidak mengerti kenapa aku yang sering di duga & di uji..apakah aku tidak berhak untuk hidup gembira & bahagia..??..tiada sape yang tahu...
hanya Tuhan yang maha mengetahui..kerana Dia yang telah mencipta aku..
jauh di sudut hati ni, aku sudah penat di duga & di uji..terlalu berat untuk aku, insan yang kerdil lagi hina ini tanggung segala ujian yang diberikan..namun aku pasrah..& sentiasa berdoa agar 1 hari nanti Tuhan memberikan kegembiraan & kebahagiaan kepada aku..huhuhuhuhu..
hari ni aku hampir excident ketika balik lunch dari tempat keje..tah macamne boleh hampir terlanggar motorsikal yang sedang bergerak laju..nasib baik tak excident..kalau tak dah tentu patah riuk aku..hehehehe..tah la aku pun tak tahu macamne boleh jadi macam ni..yang pasti ketika aku sedang membawa motor tadi, fikiran aku tidak lagi di jalan raya..tah melayang ke mana..sedar2 bro tu cuba mengelak dari terlanggar aku..sori bro...salah aku..hehehehehe..
petang tadi pulak aku terus di uji & di duga, masa nak balik dari keje, tayar motor aku pulak pecah..adushhh..!!!..nangis lagi hati aku...terpaksa la aku bawak slow2 cari kedai motor..tapi hampa..tak jumpa langsung..last2 nyer aku call ayah aku..ayah aku tolong carikan kedai motor untuk aku..akhirnyer settle gak masalah..sampai rumah aku terus solat & makan..lapar giler perut aku...sambil2 tu layan 'baby boy'..terhibur jugak hati aku melayan kerenah si kecil ni..huhuhuhu...malam ni terasa mcam nk YM tapi malas pulak..tak mood..sori kenkawan...
adios..!!!
jumpa lagi next entry...
SaiF'4eveR
13 February 2009 | 1 KoMeN |
fuh..!! penat..!! penat fizikal & otak hari ni..
pagi ni tak bersemangat langsung nak pergi keje..dalam malas2 tu bangun jugak tapi lewat sikit dari biasa..lepas solat,sarapan, terus p keje..malasnyer tapi atas nama rezeki aku gagahkan jugak la diri ni..aku saje bawa motor slow..lambat sikit sampai..hehehehehe..
kat tempat keje suasana lain..aku jadi pendiam..bercakap bila perlu..semua staff pelik & sedikit banyak mempengaruhi dorang semua..habis 1 department nampak stress..sian dorang semua..sori la beb..aku tak ada mood..
hari ni bengang tahap cipan..1st, masa wat bilik S (sila baca di bawah jika nak tahu maksud S)..sinki bilik dia tersumbat..ada ke patut suruh aku yang baiki..bukan keje aku..tu keje maintenance..bila aku nak call maintenance S suruh aku jugak yang buat..sial betol..!!..nak tak nak aku buat la jugak..nasib baiklah saluran air sinki ni jenis bentuk bekas..so bolehlah bukak bahagian bekas bawah tu..bukak2 je terus tersembur semua sampah yang tersumbat..bodoh..!!.. mana tak tersumbat dah semua benda dibuang dalam sinki tu..memang bodoh..!!..dah tu aku jugak yang kene bersihkan lantai bilik air dia..geli aku..memang bengang betol aku dengan S tu..
tu 1 hal, yang lagi 1 kes ni memang buat aku bengang tahap cipan gaban..kene kemas bilik unexpected check out..jahanam punya guest..yang F/O pn 1 bukan nak bagitau awal2..aku dah simpan troli baru nak inform..lagi pun bilik tu aku dah kemas pagi tadi, ni nak kene kemas kali kedua..memang sial..!!..bilik kalau bersih tak apa..ni bilik macam puaka niayang rapik...bengang giler aku..suke tak suke aku kemas la jugak..tapi muka aku jangan cakap la..lebih masam dari cuka..huhuhuhuhu...
balik aku kene ambik kakak aku..hari ni parents aku p taiping..melawat saudara sakit..
ush..!!..perut aku bunyi lagi...dari tadi asyik mengalunkan lagu dangdut..lapar sangat...
tengahari tadi tak sempat nak makan..pagi tadi juz breakfast secawan milo dengan sesudu nasi goreng je..patut la lapar giler..huhuhuhu..ni semua guest punyer pasal sampai aku lupa nak makan..
eerrmmm..aku rasa cukup setakat ni je lah..nak mandi,solat & nak cari something yang boleh mengenyangkan..tak tahan dah ni...jumpa lagi untuk next entry...
adios..!!
*S-Sundal malam (faham2 sendiri la..)
SaiF'4eveR
11 February 2009 | 0 KoMeN |
hari ni aku off day..so tak keje la..pergi jumpa member lama, ambik 'barang' dari dia..actually bukan ambik tapi beli..hehehehehe..
dah lama tak layan..rasa semacam je ni..ketaq badan..huhuhuhu..
tapi 'barang' yang aku nak tu dah habis stok..X bagi 'barang' lain sebagai ganti..memang mahal tapi power sama macam yang dulu..tak kisah lah, asalkan aku dapat 'barang' tu..mahal @ murah lain citer..kalau dulu mungkin susah nak dapat sebab tak ada modal tapi sekarang dah ada income sendiri..no hal lah nak layan 'benda' tu..janji tak putus..
errmm..actually, aku tak nak layan semua tu tapi keadaan memaksa..aku terpaksa..X yang perkenalkan kat aku..mula2 saje nak mencuba tapi sekarang lain jadinyer..memang betol kata X..sekali dah kene, mesti nak lagi..sanggup berhabis untuk dapatkan 'barang' tu..
hhmmm..tak tau sampai bila kadaan aku akan macam ni..mungkinkah 1 hari nanti aku akan berubah..??
hanya Tuhan je yang tahu..
k lah, chou dulu..nak test 'barang' baru..power ke tak..
SaiF'4eveR
10 February 2009 | 0 KoMeN |



semalam birthday mak aku..
tak ada apa yang mampu aku berikan melainkan sebiji kek yang tak seberapa harganyer dan kucupan sayang dari anaknyer ini..
aku harap mak gembira..
selamat ulangtahun mak..
semoga dipanjangkan umur dan diberikan kesihatan yang baik oleh Allah swt...amin..
Luv u 4eveR..!!
*4 more pictures, sila klik ke GaLeRi KeNaNGaN
ikhlas
SaiF'4eveR
09 February 2009 | 0 KoMeN |
Ini mak aku yang cerita...
Masa mak aku sedang sarat mengandungkan aku, ayah aku telah diarahkan untuk bertugas di Sarawak selama lebih kurang 2 bulan lamanyer..disebabkan tiada siapa yang nak menjaga mak aku, akhirnya mak aku dihantar balik ke Ipoh iaitu rumah nenek aku..
Nak dijadikan cerita, pada subuh 1 Mac 1985, mak aku mula berasa sakit..itulah petanda 'Baby' yang mak aku kandungkan itu, sudah mula tidak sabar untuk melihat dunia.. disebabkan teramat sakit, mak aku tak sempat dibawa ke hospital oleh atok aku dan akhirnya bidan kampung yang lebih mesra dikenali sebagai Tok Su (dah arwah pun) telah dipanggil untuk menyambut kelahiran aku..terima kasih Tok Su..setelah bersusah payah menanggung sakit akhirnya lahirlah 'Baby' kedua dalam keluarga En. Abd Ghani dan Pn. Faridah..
Sesudah kelahiran aku, mak telah dibawa ke hospital untuk mendapatkan rawatan lanjut dan aku pula telah di azankan oleh atok aku..sejak dari detik itu, aku telah dibesarkan dengan penuh kasih sayang oleh ayah, mak dan kakak aku walaupun ketika itu dia masih belum mengerti apa2 lagi makna 'adik'..terima kasih tidak terhingga dari aku..
Ini mak aku yang cerita...
Masa kecik, aku duduk di KL..mula2 di rumah setinggan Batu 5..ketika itu, aku telah diasuh oleh mak cik Normah..ayah dan mak aku telah meminta mak cik Normah untuk menjaga aku tatkala mereka keluar bekerja..yang lucunyer, masa kecik aku ni 'cengeng' sikit..kuat menangis..hehehehe..pernah 1 hari tu, mak cik Normah hendak pergi menyidai baju di luar rumah, aku punya nangis sakan sebab kene tinggal..sedangkan jarak antara ampaian baju dengan pintu rumah taklah jauh mana..cuma beberapa langkah je..tapi aku nangis macam nak runtuh rumah..hahahahaha..lagi 1, masa kecik aku ni takot air..boleh dikatakan setiap kali nak mandi aku mesti nangis..huhuhuhuhu...sejuk kot..ahakzahakzahakz..hampir setahun lebih aku diasuh oleh mak cik Normah dan selepas itu, family aku pun berpindah ke Balai Polis Jinjang..dan masa di sana aku dijaga pulak oleh mak cik Nor Nek dan beberapa orang pengasuh yang mak aku sendiri pun dah lupa nama mereka..kalau mak aku lupa, aku apa lagi..mana nak ingat..hehehehehe..
Ini mak aku yang cerita...
Masa aku kecik, badan aku agak berisi..setiap hari 'tonggang' milo dalam botol susu..mana tak berisi..kwahkwahkwah..malunyer bila aku tengok picture aku masa kecik..siap posing maut dengan botol susu..tapi yang peliknyer bila dah meningkat besar ni, badan aku jadi macam papan lapis..hahahahahaha..mungkin sebab aku ni jenis yang aktif kot..bukan kot pun tapi memang aktif pun..tambah masa sekolah rendah..aktif giler..hehehehehehe..
Kalau tadi cerita dari mak aku dan sekarang ni cerita dari aku pulak...
Aku rasa kehidupan kanak2 aku sama macam orang lain jugak..hepi je, tiada masalah..yela dah namanyer kanak2 bukan tau apa2 pun tentang liku2 hidup di dunia ni..huhuhuhu
Aku mungkin sedikit beruntung sebab keadaan family aku tak lah sesusah mana..hidup sederhana..tak susah, tak kaya..tapi cukup makan, pakai..mungkin disebabkan ini jugak aku tidak pernah merasai kehidupan yang benar2 susah..tapi itu tidak bermakna aku tidak petah untuk hidup susah..walaupun tak pernah mengalaminyer sendiri namun aku seakan dapat merasainyer bagaimana orang yang susah hidup dalam kepayahan..hati dan jiwa aku seakan mengerti keadaan itu..
Sejak meningkat dewasa ini, aku seakan merasakan ada perubahan yang membuatkan diri aku tak selesa dengan kehidupan ini..aku semacam menyusahkan family aku..aku tak berupaya untuk memberikan kebahagiaan dan kegembiraan kepada family aku..aku tak mampu untuk membalas jasa2 orang tua aku..hingga ke saat aku menaip entry ni, aku belum lagi berpeluang meringankan beban mereka..itu yang aku kesali..amat kesali..aku bimbang jika aku tidak sempat untuk melaksanakan tanggungjawab aku sebagai anak, adik dan juga abang dalam keluarga ini..jika benar terjadi, aku akan menanggung rasa bersalah yang teramat sangat selama aku hidup..dan penyesalan yang tiada akhirnyer..
Namun begitu, aku tetap juga akan berusaha untuk menghadirkan kebahagiaan, kegembiraan dan kesenangan dalam family aku ni..aku akan balas semua jasa2 family aku selagi aku termampu..itu janji aku..semoga ALLAH swt memakbulkan doa dan harapan aku itu..amin..
Ini cerita aku pulak...
Errrmm...aku ni jenis yang...
Ish..dah banyak aku berceloteh ni..rasanyer cukuplah setakat ini..kalau cerita semua baik tak payah ada Blog..tulis je dalam biografi..hehehehehehe
Oklah, itu saje untuk kali ini..kalau nak mengetahui lebih lanjut tentang diri aku, rajin2 la baca Blog aku ni..Insayallah, sikit demi sikit, korang semua pasti akan dpat mengenali diri aku dengan lebih dekat..
Nway, Tq sebab sudi meluangkan masa untuk membaca Blog aku ni..jumpa lagi untuk entry yang akan datang...bye..
Ikhlas...
SaiF'4eveR
| 0 KoMeN |
Salam mesra dari aku untuk semua.
Hari ini bermulanya catatan hidup aku di dalam Blog ini.. ibarat permulaan dan perubahan baru dalam hidup aku. Dah lama aku simpan niat untuk mempunyai Blog sediri tapi malangnyer di sebabkan aku terlalu sibuk dengan belajar maka terkubur la niat aku tu untuk sementara waktu.. tetapi kini aku tidak lagi sesibuk dulu. Aku sudah pun menamatkan pengajian aku dan kini sedang menghitung hari untuk meraikannya..dan di sebabkan ini lah juga, aku mempunyai masa senggang untuk melaksanakan niat aku yang dah lama terpendam tu…actually,dah berhabuk pun…siap ada sarang spider…hehehehehehe
Ermm..mesti ramai yang tertanya-tanya apa motifnyer aku memiliki Blog ni…sebenarnyer tak ada apa-apa tujuan pun melainkan sekadar ingin berkongsi cerita dan pengalaman hidup aku. Ala, ibarat macam diari la..kalau dulu org tulis dalam buku, then sorok bawah bantal tidur…kononnyer private and confidential la..tapi sekarang dunia dah maju, teknologi semakin berkembang..tak ada lagi istilah sorok-sorok ni melainkan betul-betul private dan benar-benar confidential…itu ye aku tak boleh nak kongsi dengan korang semua…hehehehehehehe…jangan mare..!!..
Blog ni aku rasmikan hari ini bersempena dengan ulangtahun kelahiran mak aku..Puan Faridah.. ( 8 Februari ) diharapkan Blog yang dihasilkan ni akan memberikan kebaikan bukan saje kepada aku tetapi juga kepada korang semua..insyallah…
opps..!!..lupa plak nak wish…
Mak “SELAMAT ULANG TAHUN”…SEMOGA PANJANG UMUR, DIBERIKAN KESIHATAN YANG BAIK, BAHAGIA SENTIASA…SAYANG MAK SELALU…muuaah pipi kanan,muuaah pipi kiri…
Nape aku namakan Blog aku ni ‘ 3D SaiF’s ‘ …??..tu singkatannyer yang panjangnyer ‘ DARI DALAM DIRI SAIF ‘..jawapan aku simple je…apa yang aku tulis dalam Blog ni adalah berkenaan perjalanan hidup aku dari dulu dan kini serta luahan rasa isi hati dan juga perasaan aku yang ingin aku kongsikan bersama-sama dengan korang semua..itu je…semoga setiap bait kata yang bakal aku coretkan nanti akan menjadi iktibar atau ilham kepada korang semua..Insyallah…

Ok la sebagai permulaan aku akan meng’introduce’ diri aku…setiap perhubungan yang baru mesti dimulakan dengan pengenalan diri ye tak??..kalau tak macamne nak mesra…hehehehehe
so aku akan perkenalkan diri aku serba sikit supaya korang semua kenal siapa aku…
Tapi sebelum tu kita beri laluan dulu pada iklan…hahahahahahaha

Ikhlas…
SaiF’4eveR
| 0 KoMeN |