twitter

salam semuanyer...

agak lama aku tak update blog aku...banyak citer yg aku ingin kongsikan bersama tapi sayang keadaan tidak mengizinkan aku utk menekan2 papan kekunci ini...selepas tamat tarining aku, aku bz dengan placement aku & kebetulan pulak aku jatuh demam sejak balik ke ipoh ni..mungkin keadaan cuaca yang tak menentu menyebabkan aku sakit..huhuhu..apa boleh buat...mungkin sikit hari lagi, aku akan update blog ni dengan citer2 terbaru aku....insyallah...tak lupa jugak, aku akan upload pictures2 aku sepanjang aku training...

apa2 pun terima kasih kepada yang selalu view blog aku ni...sori sangat2 sebab tak sempat nak update..

tu saje utk entry kali ni...salam sayang utk semua...


SaiF'4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
12 December 2009 | 0 KoMeN |
rasanyer tak terlewat lagi utk aku ucapkan selamat menyambut hari raya haji kepada semua...raya tahun ni aku balik ke kampung...cuti 4 hari...& tahun ni utk pertama kalinyer aku beraya dengan adik & kakak sebab parents aku pergi mengerjakan haji...suasana agak berbeza...tapi tak apa lah..bukan selalu pun...harap2 ibadah haji yang di lakukan oleh orang tua aku berjalan lancar...amin....
hhhmmm....agak lama aku tak update blog aku ni...bz memanjang..tak berkesempatan langsung utk aku menaip sesuatu dalam blog ni walaupun sebenarnyer aku ada banyak citer nak di share...sejak join gems ni, perjalan kehidupan aku sikit berubah & berbeza dengan zaman aku duduk menunggu keje dulu...sibuk memanjang..dari pagi hinggalah ke malam...kadang2 hari cuti pun ada je benda nak di buat...tak da masa nak update blog aku ni....time cuti2 ni pulak pun sama jugak...ada je benda yang aku nak buat...nak ke sana ke mari...tak sempat nak melonggok depan laptop ni hah...malam ni la baru ada chance nak update blog ni....sekadar citer biasa la...nak taip citer yang best2 panjang pulak...better cari masa yang sesuai...nanti aku boleh upload pictures2 aku masa kat gems...banyak tuuuu....hehehehe...(memang giler bergambar...) buat masa ni, aku tak dapat lagi pictures2 tu lagi...banyak sangat..tak muat aku punyer pendrive...so kene la tunggu..lagi pun biar la member2 aku kumpul semua pictures tu dulu...dah settle baru aku ambik..pictures aku ni berterabur kat camera sape2 tah...semua ada muka aku...hahahaha...so kalau nak tengok pictures2 aku tu, kene la tunggu k....
cukup la setakat ni...nanti ada masa aku update lagi blog ni...aku nak kemas barang..esok dah nak balik sana balik...huhuhuhu...
jumpa lagi di next entry k...TQ sebab sudi view blog aku ni...addiiiooossss.....
SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
29 November 2009 | 0 KoMeN |
salam semua...aku kembali lagi...penat tak hilang lagi ni..last week memang padat sangat aktiviti..after carnival terus teambuilding kat trolak & sungai kampar...penat2 pun tapi best giler...hehehehehe...ok la entry kali ni aku nak sambung balik citer entry lepas...tittle AKU & ANAK2 KECIL...
sepanjang aku kat carnival, suppose 2 be aku kene jaga booth tapi memandangkan booth aku dah sedia penuh dgn bebudak red spicy aku pun menghilangkan diri ke booth anak2 yatim...dari aku buang masa kat booth red spicy tak buat pe baik aku menjenguk & bermesra dgn anak2 kecil tu semua..sekurang2nyer aku terhibur & mereka semua hepi...time aku datang ke booth mereka, semua tengah khusyuk mewarna...aku pun tolong la dorg..tolong tengok je pun...faci2 @ org lain tak di benarkan utk menolong mereka..seronok aku tengok dorg semua mewarna...nak je aku tolong sama...lama aku duduk melayan dorang semua..lastnyer bila time dah nak habis, aku pun menghulurkan bantuan utk mewarna sekali...hehehehe...habis je pertandingan, dorang semua stop rehat kejap & masa ni la faci2 kene jalankan tugas memantau anak2 buah..ada yg nak ke tandas, ada yg nak ke booth jualan, ada yg ikut suke...tergelak aku tengok faci2 jaga dorg semua..tak menang tangan...terkejar sana sini..tahan je la dgn kerenah dorg..nama pun budak2...hehehehehe....
dalam byk2 budak yg dtg tu, ada sorg yg agak terasing dari yg lain...duduk sorg2 sambil main rubik cube...aku, ain & anum pun dtg dekat dgn dia & cuba bersembang dgn dia...mula2 dia agak malu2..mungkin sebab tak kenal...tapi aku & ain cuba buat dia selesa..try bersembang...lama2 budak tu pun ok dgn kitaorg...
nama budak tu rafiq..umur 15 tahun...sekolah kat gombak..dia ni anak yatim..ayah dia dah lama meninggal dunia..cuma ada mak dia saje..hidup susah sebab tu dia tinggal di rumah anak2 yatim & miskin..minat main rubik cube & bercita2 nak jadi pilot kapal terbang...tu serba sedikit tentang latar belakang rafiq...
pada aku dia ni budak yang bijak, cuma kene jaga & di beri perhatian..kalau tak mungkin boleh hanyut...
dalam2 bersembang tu, aku & ain sempat jugak la bagi sikit nasihat & galakan kat rafiq...hope apa yg dia impikan akan jadi kenyataan...sepanjang carnival berlangsung, rafiq ada je dgn kami...dia ikut je ke mana kitaorg pergi..dia tak join pun aktiviti yg di arrange utk dorg..mungkin sebab dia segan kot..yg lain2 semua berumur bawah 12 tahun sedangkan dia dah over 12 tahun & tak ada geng pulak tu...mungkin sebab tu dia tak nak join aktiviti tu semua...kitaorg tak kisah...lagipun dia ni baik je budaknyer..tak banyak masalah dengan rafiq ni...
pukul 4 petang, semua anak2 kecil ni pun siap sedia utk balik ke asrama masing2...sedih rasanyer...sebelum naik bas, anak2 kecil semua bersalaman & mencium tangan faci2...dari raut wajah mereka nampak sedih utk berpisah dengan faci2 semua..harap2 ada peluang utk bermesra dengan dorg semua...insyallah..kami di sini hanya mampu mendoakan yang terbaik utk mereka semua...
tu la citer sepanjang aku di carnival...masa aku banyak di habiskan dengan anak2 kecil...mereka terhibur & aku pun gembira melayan dorg semua..

ni pic AKU, RAFIQ, AIN & ANUM...

hahaha....max kene tipu dgn aku...dia ingat rafiq ni adik aku...rafiq pun pandai kelentong max...mangaku je aku ni abg dia...kwahkwahkwah....caya la rafiq.!!

pic2 sepanjang carnival aku akan upload kemudian..tu pun kalau ada masa...next entry aku akan citer pasal aktiviti teambuilding aku kat trolak & sungai kampar...tungguuuuuu k.....





SaiF4veR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
15 November 2009 | 0 KoMeN |
semalam, aku ada join carnival organized by group 2 & 6 kat taman tasik titiwangsa...so far boleh laaa...tak la meriah mana pun..mcm lebih kepada SS Carnival je...oopppss...!!!..aku join as participant wakil company aku Red Spicy...kami jual produk keluaran FAMA...semalam panas terik...muka aku merah terbakar macam udang kene bakar..huhuhu...mana tak terbakar, duk berjemur tengah panas time koir, then time jual produk company kami...memang masak la aku..dah kulit aku sedikit cerah..nampak sangat la kemerahannyer...
utk entry kali ni aku tak nak citer part jualan @ aktiviti yg dianjurkan tapi aku juz nak share something yg aku buat aku jadi sebak time carnival...sampai je pagi tu, aku terus je tolong group aku kemas booth, then aku pun p la jalan2 jap before get ready utk koir...tempat pertama aku tuju ialah khemah anak2 yatim & miskin yang terletak tak jauh dari booth kami..sampai je kat khemah tu, entah tiba2 hati aku jadi sayu & sebak bila melihat anak2 kecil sedang bergembira, gelak ketawa bersama2 dengan faci masing2...mereka nampak gembira...masa tu, 1 thing yang terlintas kat mind aku-macamne kalau aku kat tempat dorangg semua???-aku tak dapat bayangkan macamne kuatnyer hati mereka menempuh takdir yang telah tersurat utk mereka..ada diantara mereka berumur 5 tahun..terlalu kecik utk memahami semua tu..terlalu mentah utk menghadapi dugaan yg pada aku cukup hebat...aku tak tunggu lama di khemah tu..airmata aku dah nak mengalir..nak cover balik aku p pulak berjalan2 ke booth lain sebelum balik semula ke booth sendiri...
alamak..!!! dah pukul 5 la dowh...ada meeting petang ni...aku tak dapat nak taip panjang2 entry kali ni...next time aku update lagi citer aku dengan anak2 kecil tu & juga adik aku...
ok la..addiiiooosss semua....
SaiF4eveR
satu keinginan di atas keinginan yang lain...
09 November 2009 | 0 KoMeN |
hhhmmm...aku tak tau sesuai @ tak tajuk tu...actly aku sendiri tak tau apa yg aku fikirkan sekarang ni...tak tau apa yg ada dlm otak aku ni...kdg2 aku fikirkan ttg kehidupan aku...kdg2 aku fikirkan ttg kerjaya yg tak nampak bayang lagi ni...kdg2 aku fikirkan ttg cinta...tah la..bercampur2 semuanyer...tak tahu yg mana yg patuit dulukan o di tengahkan o di bawahkan...hhhhmmm...
dah hampir sebulan lebih aku join program ni, aku still mencari2 sape diri aku..apa yg aku harus aku capai terlebih dulu sebleum dapat apa yang aku impikan...aku masih mencari2 bayangan itu...semuanyer masih kabur...lain yg aku cari lain pulak yg aku dapat dari program ni..pelik betul...tak pe la..masih ada lebih kurang sebulan lagi...aku masih boleh berusaha...kalau tak berjaya jugak..tak tau la aku...berserah je la pada takdir...huhuhuhu...
ttg kerjaya...kdg2 buat aku jadi takot...takot jd penganggur selama2nyer...takot apa yg aku impikan tak jd kenyataan..takot apa yg diberikan melebih kudrat tenaga aku...aku takot semuanyer...
dalam percintaan pula, aku dh malas nk terlalu fikirkan...hanya berserah..kalau ada jodoh...ada la...semuanyer di tangan Tuhan...
ok la..nak cjaou dah...ada practise koir..jangan terkejut, aku dah join koir utk program ni..permenant koir...aku terkejut gak...tak sangka suara aku yg tak sedap ni boleh jd team member utk koir GEMS..memang terkejut..hehehehe...
dah la..mengarut je aku ni...aku chaou dulu...adioosss......
SaiF4eveR
aku tidak lagi berharap biarpun keinginan itu masih ada...
06 November 2009 | 0 KoMeN |
rasa kejap je cuti...dah kene balik rawang dah...tak puas rasanyer nak berenang atas katil....huhuhu...lepas ni dah sah2 aku sibuk dengan aktiviti...kelas, community service, carnival, teambuilding....aduhhhhh...belum lag start aktiviti tu semua, aku dah pun terasa penatnyer...hhhmmmmm...tak pe la...tak lama dah..lagi sebulan lebih je..tu la yang aku selalu motivate dalam hati aku setiap hari...bersusah2 dulu, bersenang2 kemudian...sabar tu kan separuh dari iman...tabah je lah hati aku ni....
aku tak boleh nak taip panjang2 kali ni coz aku kene rush balik kampung, ada kenduri...lepas kenduri dah kene balik rawang..so cukup setakat ni je lah entry aku...jumpa lagi...adiioss...
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
01 November 2009 | 0 KoMeN |
tak tahu nape aku jadi macam ni...hari ni seperti serba tak kena, serba tak menjadi...macam ada benda yang aku tak puas hati tapi tak terluah dari hati...aku tak tahu macamne nak luahkan & kat sape aku nak citer...dalam blog ni je la tempat aku berkongsi citer..biarpun tak sepenuhnyer tapi sekurang2nyer aku ada tempat utk mengadu...hari2 yang aku lalui makin kurang ceria..makin hambar...salah aku ke?? @ salah keadaan sekeliling??..aku pun tak tahu...yang pasti aku semakin galak menghitung hari utk habis kan program ni...tu je yang aku fikir sekarang ni...huhuhuhu...
takboleh nak taip banyak2..aku nak cepat..kelas nak start dah..later aku update lagi..TQ pada yg selalu view aku punyer blog...see later...chaoouuu...!!!!
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
29 October 2009 | 0 KoMeN |
last week aku, ezad, bob, sam & apex p ke Sungai Kanching...saje je nak merasa p mandi kat sungai tu...alang2 dah dekat dengan tempat tinggal kita orang, baik pergi..kalau tak bila lagi nak merasa...kami gerak dalam pukul 4 petang & sampai sana dalam 15 minit macam tu la...sampai je kene bayar RM 1 sorang...mahal jugak...kalau kat tempat aku, 50 sen je...huhhuhu..dari bawak kami menapak sampai la ke kolam kat atas..penat jugak...sepanjang jalan ke atas ada penyambut tetamu..monyet2 brmacam size sedia menyambut tetamu yang datang..bagus betol sungai kanching ni...tapi menakutkan aku je sebenarnyer...risau kalau2 dia terkam...hehehehehe...sampai je kolam kat atas, kami duduk jap melepaskan lelah...semput aku jalan kaki naik ke atas...atas dari kolam tempat kita orang mandi tu ada lagi air terjun tapi tak larat la nak menapak ke atas...tinggi sangat...huhuhuhu...kat kolam tu ramai jugak yang mandi..maklum la hari cuti, ramai la yang datang...aku pun sempat la cuci mata kejap..best...hehehehe...kami mandi2 kat kolam tu kejap...sejuk betol...menggigil aku...lepas kecut semuanyer, kami pun turun balik & hujan pun turun sekali...balik je, semua terbongkang penat...tido...hahahaha...
esoknyer, aku keluar p KL dengan ain, sarah & imah...saje keluar nak cari barang sikit..dorang pulak nak cari kasut la, baju la..segala macam nak beli..yang jadi mangsanyer aku & imah..kene tunggu lama...lenguh kaki aku..huhuhuhu...lepas p sogo, kami makan kat KFC, then p ke maju junction...lepas tu p pulak jalan tar, nak cari kasut dorang ni...dah sampai sana, tak reti pulak nak cari jalan balik..hahahahaha..lastnyer aku pun meringan2kan la mulut bertanya orang...dalam pukul 6 kami pun sampai la ke destinasi cinta..hehehehe..balik aku tido kejap..penat siot, 2 hari berturut2 keluar...dah la esoknyer ada kelas...
tu je kot yang aku nak share utk entry kali ni..next time aku update lagi citer aku...ok semua adiossssssssss....
lupa pulak, hari ni aku dah kene balik ke resort...malasnyerrrrrrrrrrrrr...arrrgggggghhhhh...!!!!
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
18 October 2009 | 0 KoMeN |
aku baru je sampai rumah...dapat cuti 2 hari sempena perayaan deepavali...lepas je mandi terus mengadap internet...lepas gian..hahahaha...eemmmm..nak citer pe ek???aku pun tak tau nak citer pe tapi tangan ni gatal nak jugak update blog...hehehehehe...
esok la aku update lagi..malam ni penat sikit walaupun bukan aku yang drive tadi...hahahaha..ok la...gud nite...sweet dream semua...adioss....
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
17 October 2009 | 0 KoMeN |
dah 11 hari aku kat sini baru hari ni ada peluang aku bukak blog aku ni..kalau tak asyik penuh je lab kom kat sini..nak update pun susah...lagi 1 jadual kat sini pack sangat..dari pagi sampai ke malam ada je aktiviti..pagi kelas macam biasa sampai la ke petang..malam pulak group discussion...balik dah mengantuk giler gaban..terus tido..tak sempat langsung aku nak update blog aku ni...hari ni aku cuti...baru ada peluang nak surf internet...huhuhu...
sepanjang aku kat sini boleh di katakan best jugak la..1st tu memang la nampak macam tak best je sebab tak da kawan..aku juz kenal sarah & ain je..tapi lepas 2, 3 hari baru la mula rasa selesa..dah mula nak bertegur sapa dengan member2 baru...housemate aku ada 9 orang..semua ok...ada dari johor, melaka, perak, kl & selangor...semua mcm orang giler termasuk la aku...hahaha...kami duduk apartment..
kelas BI aku memang best giler..dapat intructor yang spoting habis, mr mohan..dah tu member kelas pun sama naik...enjoy la...group aku pun best jugak..aku kenal deni, wawa, wana & yati..korang da bomb la...tak macam kelas lain...semua merungut boring...huhuhuhu...
cuma group utk business mcm tak best je...mungkin sebab baru nak start kot...lagi pun group ni ramai sangat banding dengan kelas BI aku...tak pe la...aku harap group ni akan jadi best la lepas ni...
sejak dari masuk samapi la hari ni, memang penat giler la..macam2 aktiviti...rasa macam tak sempat je nak rehat dah ada benda nak buat...huhuhuhuhu....
lepas ni aku mungkin akan jadi lebih bz sebab project dah nak mula dah...tak tau sempat ke tak nak update blog lagi..harap2 aku sempat la taip something dalam blog ni...
apa2 pun terpulang pada masa aku nanti...
rasanyer tu je kot yang aku nak taip...tak ada idea dah..citer banyak tapi otak macam blank je hari ni..mungkin sebab senam aerobik pagi tadi kot...hahahaha...
ok la aku chou dulu..adios.....
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
10 October 2009 | 0 KoMeN |
salam..
esok aku akan meninggalkan perak...mungkin ini takdir yang telah ditetapkan untuk aku...aku terima walaupun dalam hati sedikit sedih...tak apalah jika ini yang terbaik, aku sanggup terima..mungkin ini pengorbanan yang perlu aku lakukan..biarlah jalan yang aku tempuh berliku & susah asalkan aku berjaya mencapai impian aku...insyallah...
aku berpegang & percaya dengan kata2 ni.....
"BAHAWA KAMU TAK AKAN MEMPEROLEHI APA YANG KAMU SUKAI MELAINKAN SETELAH KAMU BERSABAR TERHADAP APA YANG KAMU BENCI"
mungkin ada hikmah di sebalik apa yang berlaku...
takdir sedang & akan terus berbisik selagi aku bernafas di atas muka bumi ini...
adiosssss semua....aku gerak dulu.....
SaiF’4eveR
aku tidak lagi berharap biarpun keinginan itu masih ada…
28 September 2009 | 0 KoMeN |
1- Masa kecik, aku sorang yang nakal…pernah jadikan parang & cangkul sebagai barang permainan…jari aku pernah di parang oleh aku sendiri…tak perasan..niat nak tebang pokok tapi jari aku yang aku tetak…nasib baik tak putus…hebat tak aku???hehehehe..lagi 1, tapak tangan aku pernah di jahit sebab jatuh tertusuk batu tajam masa mandi hujan…yang bestnyer, lepas jatuh aku boleh terus mandi hujan sedangkan tangan aku berdarah2…lepas puas mandi hujan, aku masuk rumah slumber je aku tunjuk tangan aku yang berdarah kat nenek aku..tak nangis pun…tapi kat klinik, nangis aku la yang paling kuat…hahahaha…

2- Di hantar belajar ke tadika Sam Tet Ipoh…tadika cina…dah tutup pun tadika tu…yang peliknyer, sampai hari ni aku tak fasih berbahasa cina…macamne tu???

3- Pernah ada cinta monyet masa sekolah rendah…gatalnyer…tapi kekal beb..3 tahun tuuu…kihkihkih…

4- Sorang yang aktif…pernah wakil sekolah dalam olahraga & bola baling…dulu nak jadi macam Flo-jo & Michael Johson…lagenda olahraga amerika syarikat…simpan niat nak masuk sekolah bukit jalil tapi impian tak kesampaian…semuanyer hancur lebur…hhmmmm…

5- Bukan sorang student yang pintar masa sekolah rendah…result sekadar average je….banyak main…huhuhuhu…

6- Pernah xcident motor sebab nak jadi mat rempit…member aku kata time nak jatuh tu aku terbang macam superman…member2 aku semua risau sangat tapi aku dengan slumber terus bangun lepas jatuh…macam tak ada benda je yang jadi…padahal teruk jugak luka aku…kahkahkah…

7- Pernah buat surgery di salah sebuah hospital swasta di KL…sampai hari ni ingat lagi saat2 nak masuk dewan bedah…dupdapdupdap jantung aku…semua member2 tak tahu yang aku ada problem dengan kesihatan…apa yang mereka nampak, aku sorang yang sihat & aktif…aku berahsia sebab aku tak nak simpati sape2 pun…

8- Sejak kecil nak jadi atlet olahraga negara…then tukar nak jadi cikgu tapi bila dah masuk sekolah menengah, cita2 dah berubah…nak jadi P*****…tak pernah ada cita2 lain dah sejak tu… tapi sampai ke hari ni cita2 tu belum tercapai lagi…wwaahhhh…

9- Salah 1 impian dah tercapai…berjumpa & bergaul dengan tahanan pusat serenti…ada lagi 3 impian yang masih belum tertunai…harap2 boleh tercapai sebelum tutup mata…

10- Sorang yang penakot masa kecik…takot pada tempat tinggi, takot pada binatang buas, takot nak berjalan sorang2, takot nak jumpa orang yang tak dikenali, takot nak mencuba sesuatu yang baru…tapi sekarang redah je…hahahaha…berani buat, risiko tanggung sendiri…

11- Dunia aku cuma rumah, sekolah & tuisyen je dulu…tiap2 hari mengadap buku…celik mata je terus pegang buku sampai la mata aku tutup utk tido…jarang lepak kat luar sebab tak reti…dulu memang struggle habis….huhuhuhu…

12- Citer favourite aku Popular, Survivor, Charmed & Gilmore Girls…tu je la rancangan yang aku tengok…tak tengok citer lain dah…sekat ‘nafsu’ sebab nak exam..kahkahkahkah…

13- Sudah menjelajah 9 daerah dalam Negeri Perak ni masa praktikal kat UPEN…macam tak percaya je…memang best & merasa la naik kete rasmi kerajaan negeri…hehehehehe…

14- Pernah turut serta sebagai pemerhati dalam persidangan ADUN…pernah menjadi urusetia mesyuarat dengan MB perak dulu…pernah terlibat juga utk program MAHA kat serdang…semua peluang datang masa aku praktikal kat UPEN…enjoy sangat praktikal kat situ…

15- Mesti korang tak percaya…aku pernah merokok pada usia 6 tahun…konon dah macam orang besar la…last2nyer kantoi dengan mak su aku…kene marah giler2…lepas tu taubat tak sentuh dah sampai hari ni…huhuhuhu..

16- Aku ada secrect admire masa lower 6…Chinese girl…dia sekolah lain..selalu terserempak dengan dia awal pagi & tengahari dalam bas time sekolah…tiap2 hari muka dia je yang aku tunggu nak tengok…dia pernah tegur & minta tolong aku tekan loceng bas utk dia…rasa hepi sangat…hehehehehe…

17- Kalau ada problem, tak ada mood @ hati tak tenteram, aku suka menyendiri..tak pun aku akan keluar ke town..berjalan kaki dari 1 shopping complex ke shopping complex lain sampai la kaki aku lenguh2…kalau ada duit lebih aku beli barang tapi kalau tengah pokai…aku usahakan jugak la..setidak-tidaknyer beli berus gigi..asalkan aku balik bukan dengan tangan kosong..biasanyer balik rumah aku terus ok…

18- Boleh habiskan 1 bekas aiskrim dalam masa 1 hari…macam tu jugak dengan coklat…memang giler aiskrim & coklat dari kecik…sedap sangat…yummy…yummy…

19- Hobi terbaru, suka mengumpul key-chin…ada macam2 bentuk, warna & saiz…ada yang beli sendiri & ada jugak yang orang lain bagi…best & seronok kumpul key-chin ni…rasa macam berbaloi2 kalau nak di bandingkan dengan hobi yang lain…lagipun hobi ni je yang kekal sampai ke hari ni…huhuuhu…

20- ????....hari ni aku seperti kehilangan sesuatu…terasa semuanyer gelap….huhuhuhu…

Conclusion…hidup ini susah utk diramal…

SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
27 September 2009 | 0 KoMeN |
Nak tahu dimana Kecantikan Lelaki????
Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-
1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.
5) Lelaki yang baik sangka.
6) Lelaki yang tak pernah putus asa.
Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang Ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki...
Dan dimana Kegagahan Wanita???
Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.
Perempuan yang gagah adalah:-
1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.
Sabda Rasulullah SAW:"Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat "
Surah Al-Ahzab : Ayat 71"Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barang siapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar."

SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
25 September 2009 | 0 KoMeN |
1- Aku yakin je dengan muka selamba mintak keje kat hotel yang aku keje tu…memang berani habis pergi sorang2…tak sangka dapat…hehehehe…

2- Hari pertama keje sebagai housekeeping memang penat tahap gaban…bayangkan lebih dari 50 buah bilik aku kene kemas dengan 4 orang pekeje lain sebabnyer ada pekeje yang on leave…putus urat tangan,kaki aku…huhuhu..

3- Supervisor kata aku cepat belajar…hari ke3 aku dilepaskan utk kemas bilik sorang2…kembang semangkuk aku kene puji…hehehehe..

4- Pekeje housekeeping tak ramai…kak ina, kak long, zalie, yana, mat, eikin, asz & kak zah…yang dah kahwin ke belum kahwin ke, semua satu kepala..siap main kejar2 kat koridor…memang happening…enjoy giler….hehehehe….

5- Mula2 keje aku skema habis time kemas bilik sebab tu aku lambat siap..tapi bila dah lama2, aku buat short cut je…yang wajib je…hehehehe…

6- Guest pernah hilang duit & kebetulan aku yang bersihkan bilik dia…so nama aku naik office..tapi terbukti bukan aku yang ambik duit guest tu…aku bukan pencuri k…

7- Pernah kene dajal dengan guest..motor aku dirosakkan oleh guest yang tak puas hati dengan layanan aku…memang celaka laknat betol guest tu…tak puas hati cakap depan2 la…huh!!!

8- Aku pernah berhenti sekejap keje kat hotel tu sebab dapat offer keje lain tapi dengan muka yang tak malu aku datang mintak balik keje kat hotel…nasib baik bos terima sebab dia puas hati dengan prestasi keje aku dulu…kihkihkih….

9- Kalau hari tak baik, aku kene kemas bilik sundal…bilik yang aku paling benci nak bersihkan…bukan apa, semua sundal ni bukan bersih pun…pengotor…harap muka je lawa…

10- Bapak ayam pernah tegur staff housekeeping sebab bagi gelaran ‘ayam’ pada pekeje dorang…lastnyer kita orang decide bagi gelaran ‘sundal’…hahahahah…padan muka…

11- Tak pernah ambik duit tips yang bapak sundal @ sundal bagi kat aku…kalau dapat aku terus bagi kat orang lain…aku tak nak duit tu…huhuhuhu…

12- Kalau kemas bilik, aku selalu tolak sampah masuk bawah katil, lap tingkap guna langsir, tak refill sabun, syampu, tak tukar 1st layer bed sheet, tak mop lantai, tak vacum sebab nak cepat…jujur aku cakap ni..jahatkan...hhmmmm…

13- Pernah dapat offer jadi receptionist tapi aku tolak sebab takot kene kutuk dengan department housekeeping…huhuhuhu..

14- Staff housekeeping & staff front office tak pernah sebulu…saling kutuk mengutuk…aku pun tak tau kenapa…tapi yang pasti staff front office selalu menyusahkan staff housekeeping…

15- Tak pernah kene warning letter dari office walaupun selalu buat keje short cut tapi pekeje lama selalu kantoi dengan orang atasan…nasib aku baik…kahkahkah…

16- Tak suke kalau kene touch up bilik @ ada bilik yang day use…menyusahkan aku kene kemas 2 kali…aarrggghhhh!!!

17- Kaki aku pernah digilis tayar troli housekeeping yang berat nak mampus tu…terjengkot2 aku buat keje..sakit beb!!!

18- Aku pernah minat salah sorang staff front office…sekadar jeling2, pandang2 je…segan tengok mata dia…buat semua air dalam badan aku meleleh…hahahaha…

19- Bilik 201 dikatakan ‘berhantu’…tapi aku syukur sangat sepanjang aku kemas bilik tu tak ada apa2 yang berlaku baik sebelah siang @ malam…huhuhuhu…

20- Orang office kata floor 8 bersih…tengok la sape yang jaganyer…hehehehe…kembang habis aku…ahakzahakzahakz…

Bila teringat balik citer2 masa keje kat hotel, teringat kat member2 housekeeping…rindu….kenangan dengan korang tak mungkin aku lupakan selama-lamanyer…staff housekeeping memang havoc habis!!!


SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
24 September 2009 | 0 KoMeN |
baca ni…mesti korang ingat…
1. Kita membesar dengan menonton rancangan G-Force, Transformers, Thundercats, SilverHawk, Woody Woodpecker, Chipmunks & Mickey Mouse. Tak lupa Ninja Turtles, Mask, Smurfs & Voltron. Jugak citer Gaban & Ultraman.
2. Berus gigi time waktu rehat kat sekolah rendah...hmm, mesti pegang cawan warna-warni kan? mencangkung kat tepi longkang dengan classmates semua kat sebelah...
3. ingat tak, misi kat sekolah masuk kelas dengan list dentist appointment..Pastu bunyi gigi member kita kene gerudi kat sebelah. ada gigi yang berlubang, kene tampal.
4. ni sure korang ingat...program minum susu kat sekolah. nak galakkan budak2 time tu minum susu. sekotak 30 sen je…tapi zaman tu 30 sen pun dah kira mahal beb…
5. cikgu2 kalau nak denda, mesti guna pembaris kayu panjang warna kuning tu..Pukul kat tapak tangan... tak pun kat punggung..kan?
6. semangkuk mee sup ke, mihun sup ke, 50 sen je kat kantin sekolah…sekarang ni dapat kuah je wei…huhuhu..
7. time sekolah menengah, korang sure beli kasut sekolah jenama Bata BM Turbo atau Pallas Jazz. ada yang suka kasut high-cut yang buatan china tu...ada yang suka stoking tebal la..
8. internet? email? binatang ape tu? CD? ape tu? kaset tape penah la dengar.. Tiket wayang pun 4, 5 ringgit je.
9. kita p kedai runcit, beli Cikerdis, Mamee , Kum Kum, UFO, O-Ya, Ding Dang chocolate balls yang ada mainan kat dalam dia, 'telur' keras warna-warni, 'rokok' chewing gum, KIKI Bubble Gum. tak dilupakan, 'TiKam'.
10. bila dah habis exam, main Monopoly la, Donkey la, Happy Family la, ping- pong la dalam class. Tak ada keje nak buat…hehehehe…
11. lagi satu loceng masa nak p rehat. budak2 yang dapat Rancangan Makanan Tambahan (RMT) mesti keluar awal. Best jadi dorang…hehehehe..
12. lagi satu yang seronok masa time Pendidikan Jasmani, PJ. main bola la, rounders la, bola baling la...
13. permainan kegemaran, main guli, gasing, batu seremban, penutup botol, batang aiskrim, 'Pepsi Cola’, 'Police Sentry', main aci duduk, aci nyorok, aci kejar, main getah, jengket-jengket..tak kira laki, tak kira pompuan, semua belasah je…
14. kita hilangkan dahaga dengan aiskrim 10 sen. Yang tube aiskrim, ada banyak2 color tu.kalau nak makan, kene patahkan kat tengah2 dia.
15. lipat kertas kecik2, pastuh buat lastik. hmmm..ni pun kita main dulu ni, baling2 kapur...
16. hmm...budak2 sekarang, bagi dorang, mana penah dengar lagu 'We Are the World, We Are the Children...' dan lagu 'Uptown Girl' yang dorang tau, yang Westlife nyanyi...... .bukan Billy Joel nyanyi...
17. budak sekarang mana kenal kumpulan rap Malaysia..dulu kita ada group 4U2C, KRU, NICO, FEMININ, INDIGO, ELITE….kalau ada yang kenal pun mungkin tak tau ahli asal group tu & lagu yang famous masa dulu…
17. AIDS wujud sejak dorang lahir.
18. CD pun wujud time dorang lahir. Michael Jackson dah putih dah time tu.
19. Dorang percaya Spiderman dengan Incredible Hulk tu filem2 baru.
20. Dorang tak boleh bayangkan skrin hitam putih utk sebuah komputer.
21. Dorang tak percaya penah ada TV hitam putih.... dan dorang sekarang tak reti nak switch on TV kalau tak ada remote control.
22. dan dorang jugak tak paham macam mana kita boleh survive dekat sekolah & universiti tanpa handphone...

hmm...jom kita check sama ada kite ni dah tua ke tidak :-
1. korang faham apa yang korang baca kat atas ni, dan korang sure tersenyum...
2. kebanyakan member2 sekolah menengah kita dah kawin...
3. korang sure pelik bila tengok budak2 kecik main komputer, selamba je...
4. kita geleng kepala bila tengok budak2 sekolah rendah & menengah guna handphone...
5. kita dah tak banyak sembang2 dengan member2 melalui telefon lagi setiap hari...
6. bila jumpa member2 lama dari semasa ke semasa, seronok bilabersembang pasal citer2 lame, citer2 kelakar yang kita alami masa dulu timekecik2, nakal2 dulu...
7. last sekali, bila dah baca ni, korang akan terfikir untukberciter kat member2 lame korang. Sure dorang suka & ketawa terbahak2...hehehe
tapi apa yang pentingkan…bila kenangkan saat ni semua denganmendalam..mungkin ada diantara kita yang mengalirkan air mata..yelah mana taknya bebudak zaman sekarang walhal anak sendiri pun takkanlalui zaman yang sebegitu lagi..sayangnya masa begitu pantas berlalu....Dimanakah kita sekarang??? Yang penting kenangan tu tak akan aku lupakan sampai bila-bila...


SaiF’4eveR
aku tidak lagi berharap biarpun keinginan itu masih ada…
22 September 2009 | 0 KoMeN |
Salam..
Berakhirnya sebuah ramadhan & kini syawal menjelma lagi…
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI…
MAAF ZAHIR & BATIN UTK SEMUA PEMBACA BLOG AKU…
Agak lama aku tidak update blog..lama aku diam menyepi..kali terakhir aku update blog ni sebelum puasa, sebelum sambutan merdeka jugak..tak pernah aku tinggalkan blog ni selama itu..entah mana silapnya kali ni, aku tak ada mood nak update blog seperti biasa..kalau diikutkan hati, aku dah tak mahu lagi update blog ni tapi bila difikirkan balik, tak guna aku buat macam tu..masalah tak mungkin akan selesai..jauh mana aku lari, lama mana aku membisu, masalah tak akan selesai dengan sendiri..sekurang2nya aku harus menghadapinya jugak..biarpun masalah itu mungkin tidak akan selesai..aku kena kuatkan hati..
Tak cukup dengan itu, dugaan Tuhan sentiasa menguji aku..semuanya berlaku hampir serentak, berturut2..tak pernah aku bayangkan semua ini akan berlaku dalam hidup aku..selama ni aku ingat akulah orang yang paling kuat, paling tabah, paling sabar tapi kali ni aku tewas..lemah selemah lemahnyer..semangat aku tak kuat..hati aku tak tabah..dugaan yang diberikan tak mampu aku tanggung..
Semua masalah & dugaan yang datang benar2 menguji aku.semuanyer mempengaruhi kehidupan aku..terasa semangat dan kekuatan diri aku tenggelam bersama2 dengan masalah & dugaan itu..aku terasa kehilangan, kosong, sunyi, lemah, tak bersemangat & macam2 lagi..entah berapa banyak air mata aku dah mengalir..aku sendiri tak tahu..aku biarkan je air mata tu mengalir..biar puas..tak perlu di tahan..
Kedatangan ramadhan kali ini sedikit sebanyak memberi aku sinar dalam mencari kembali diri aku yang hilang..sepanjang aku diam menyepi, aku banyak berdoa dengan Tuhan supaya memberi aku ketenangan dan kekuatan dalam hati & jiwa utk menghadapi ujian ini dengan tabah & sabar..aku jugak tidak pernah putus2 mendoakan utk keluarga aku, teman2 aku, buat Diela’s mum, buat khai & dani, juga buat amir..syukur kepada Tuhan sepanjang bulan yang mulia itu, aku masih mampu menjalani ibadah puasa dengan sempurna & jiwa aku kembali tenang walaupun hati aku masih tak dapat mencari kembali semangat yang hilang..mungkin Tuhan belum lagi memakbulkan doa aku..aku redha & aku juga percaya Tuhan dengar setiap doa aku..aku tak akan berhenti dari terus berdoa pada Tuhan..
Syawal yang menjelang aku sambut secara bersederhana dan tak keterlaluan aku katakan sambutan aidilfitri kali ini sekadar utk mencukupkan syarat..tidak seperti dulu..tiada persiapan langsung utk diri aku..hati aku terasa sayu dengan sambutan kali ini..tak tahu kenapa aku boleh menangis di malam syawal..tak pernah2 aku menangis tapi kali ini aku menangis..sedih & sayu sangat..aku tak tahu kenapa…mungkin kerana bulan ramadhan yang mulia sudah pun meninggalkan aku..entah ada @ tidak lagi kesempatan utk aku menyambutnyer lagi selepas ni...wallahualam..sambutan raya kali ini sedikit hambar..tidak seperti tahun2 sebelumnyer..entah kenapa aku tak terlalu teruja utk merayakannyer..hati aku tak terusik langsung utk menyambut kedatangan syawal dengan penuh kemeriahan..aku tak merasai suasana itu..dalam hati aku cuma berharap kedatangan syawal ini dapat mengembalikan diri aku yang dulu..itu aje..
Aku tak tahu nak mengadu pada siapa..tak tahu nak bercerita pada siapa..terasa aku keseorangan..tak seperti dulu..hanya Tuhan yang mengetahui isi hati aku di saat ini..& hanya dalam blog ni tempat aku meluahkan segalanya..bukan utk meraih simpati, bukan juga utk membuka pekung di dada..sekadar ingin melepaskan apa yang terbuku di hati tanpa perlu adanya bicara..lebih senang, lebih selesa..
Buat dani..aku akan terus menyokong & berada di sisi kau..syukur pada Tuhan kerana telah memakbulkan doa aku..kau sedar dari koma, aku harap kau cepat sembuh & pulih seperti dulu..doa aku tak pernah putus utk diri kau..
Buat Diela..aku harap kau kuat semangat dan tabah..aku tau bukan senang nak lalui semua ni tambah pulak kehilangan orang yang kita sayangi..aku harap kau sabar..aku pun tumpang sedih..terkilan sebab tak sempat jumpa ur mum..honestly ur mum sangat baik..rasa bertuah sebab dapt kenal dengan ur mum..doa aku tak pernah putus utk arwah mak kau..al-fatihah..semoga ur mum di cucuri rahmat & di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..amin..
Buat khai..aku sentiasa mendoakan kesejahteraan & kesihatan kau..harap kau kuat & tabah..sihat seperti dulu..aku cuma nak tengok kau hidup gembira..biarpun perit utk menerima hakikat hidup ini tapi aku percaya kau seorang yang kuat semangat & tabah..
Buat arwah amir..al-fatihah..semoga kau tenang & abadi di sana..aku sentiasa berdoa agar roh kau dicucuri rahmat & kau ditempat di kalangan orang2 yang beriman..amin..sesungguhnya pengorbanan kau terlalu besar..& tak keterlaluan jika aku katakan tak mungkin akan ada amir yang kedua..
Aku rasa cukuplah utk entry kali ni..terima kasih pada yang selalu view blog ni..maaf sebab lama tak update blog..harap faham keadaan aku..insyallah lepas ni aku akan update blog seperti biasa..akhir kata
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, MAAF ZAHIR & BATIN…

Salam sayang utk semua…
20 September 2009 | 1 KoMeN |
Maafkan aku…hanya itu je yang mampu aku katakan utk kali ini…aku tau, aku bukan sorang yang baik tapi tak bermakna aku tak berusaha utk menjadi sorang yang baik…aku dah cuba yang terbaik…mungkin belum tiba masanyer utk aku jadi sorang yang baik kot…tak pe la…aku akan berusaha lagi…jangan berhenti utk menjadi baik…
Pada mereka yang ada menyimpan perasaan marah, benci & dendam pada aku, maafkan aku…tak pernah terniat dalam diri aku utk menimbulkan perasaan tu dalam diri sape2..jika ada yang berperasaan begitu pada aku, sekali lagi aku mintak maaf…aku dah tak tau nak cakap apa lagi…aku tak mampu nak halang sape2 utk memarahi, membenci & mendendami aku…masing2 punyer hati…aku cuma boleh berdoa pada Allah swt supaya menetapkan hati aku utk tak membalas apa2 pun pada sape2..harap2 hati aku kekal & tak berhenti dari mengucapkan perkataan maaf…
Namun, jika kemaafan itu sukar sekali utk diberikan pada orang seperti aku ni…aku redha…mungkin ini ujian @ balasan Allah swt utk orang seperti aku…aku hanya manusia biasa yang tak pernah lari dari melakukan kesilapan…dengan rendah hati sekali lagi aku memohon maaf pada semua yang mengenali diri aku…
Aku doakan semoga Allah swt sentiasa melindungi & memberkati hidup orang2 yang aku kenali tak kira yang rapat @ tak, yang dekat @ jauh, ahli keluarga @ bukan…semoga Allah swt terus melimpahi rahmatnyer pada kita semua…amin…

:: mungkin terlalu awal tapi lebih baik dari langsung tak mengucapkannyer…
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK
Semoga segala amalan kita di bulan yang mulia nanti akan diberkati oleh Allah swt…

:: tak lupa jugak…
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
Maaf zahir & batin…



Salam ikhlas,
-SaiF-
14 August 2009 | 0 KoMeN |
Al-Fatihah...
semoga rohnya dicucuri rahmat & di tempatkan di kalangan orang2 yang beriman...amin...

SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
13 August 2009 | 0 KoMeN |
lately, hati aku selalu tersentuh...tak boleh silap sikit mesti kecik hati...walaupun isunyer kecik je, aku mesti terasa..kadang2 words yang member2 selalu hantar melalui sms & di anggap gurauan, aku anggap serius...bukan tak biasa...malah dah selalu dapat sms macam tu...in fact aku pun sering jugak bergurau macam tu..tapi sejak akhir2 ni je aku menjadi sorang yang sensitif...tak tau nape...nak kata senggugut..ish mengarut sangat la...nak kata uzur mustahil..nak kata ada mimpi..macam tak ada..bangun pagi tak basah pun..hahahaha...(ops, 18sx...)..tapi yang pasti, aku dapat rasa perubahan perasaan aku..jadi sorang yang emo...may be peralihan hormon kot..tu yang emosi tak stabil...hahahaha...sekarang ni aku lebih suke menyendiri...diam lebih baik dari berkata2..silap cakap nanti aku kecik hati..lebih aku senyap je...sekurang2nyer aku tak la terasa, kecik hati...
entah la...aku pun tak nak semua ni jadi...susah kalau jadi orang yang cepat terasa ni...semua benda tak kene...rasa macam tak best je hidup...hope semua ni akan berakhir...emosi aku kembali normal seperti dulu...
salam.....
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
11 August 2009 | 0 KoMeN |
semalam aku keluar dengan member aku..dah lama jugak aku tak jumpa dia ni...maklumlah orang bz...kebetulan dia balik minggu ni, dia ajak aku keluar...aku pun 'on' je la...janjinyer pukul 11.30 malam..then dia sms aku, ambik pukul 12 malam..lepas tu up lagi 12.30 pagi...tuptup pukul 1 pagi baru dia datang ambik aku...celaka betol...memang janji melayu dia ni...di sebab kan aku dah lama tak jumpa dia & banyak citer nak share dengan dia, aku pun sabar je la menunggu dia..lagi pun aku dah bersiap..alang2 tunggu jugak la...
dia datang bawak kete baru dia..merasa jugak la aku naik kete baru dia...hahahaha...dia bawak aku lepak kat taman depan dewan ipoh...saje lepak2 ambik angin sambil cuci mata..hahahaha...banyak benda kitaorang bualkan..rupanyer dia ada exam SPA esok..patut la dia balik ipoh...tabah betol dok merayap sampai pagi...dah la esok exam...bukan nak prepare ke apa...gigih mamat tu...
puas duk lepak kat situ sampai badan aku habis kene serang dengan nyamuk2 yang tak putus asa menagih darah dari aku, kitaorang gerak pulak p padang ipoh...lepas tu dia bawak p ke padang polo..tak singgah pun juz lalu je..gelap siot..dah la dekat dengan kubur cina kat situ..takot aku....last sekali dia bawak aku round2 kat town..huh!! apa yang ada...dah pukul 3 pagi..semua kedai dah tutup..tengok keindahan jalan yang dihiasi lampu2 yang berwarna-warni je la...dalam kete kita orang sembang...banyak citer..pot pet pot pet je la kita orang...tak henti2...hehehehe....
dalam 3.30 pagi baru dia hantar aku balik...penat & ngantok tahap cipan aku...balik je terus aku terbongkang atas katil...hahahahaha...
plan hari ni nak ke tronoh melawat member sekolah..nasib baik dah cancel plan tu...kalau tak memang ngantok & penat la aku..huhuhuu...
anyway thanx wei coz lepak dengan aku semalam...kalau balik ipoh lagi bagitau la aku...boleh kita beronggeng sakan...kahkahkah...
ok la tu je utk citer hari ni...chaou..!!!
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
08 August 2009 | 0 KoMeN |
Aku rasa korang semua mesti pernah jumpa dengan individu yang terlalu obses dengan warna…kalau boleh semua benda dia nak warna yang sama..dari sekecil2 barang hinggalah ke barang yang besar…dari barang yang nampak di mata hinggalah yang tak nampak di penglihatan…semua 1 warna je…aku ada sorang member perempuan yang obses sangat dengan warna pink…semua barang2 dia warna pink…teruja sangat kalau dia nampak barang yang dia berkenan tu warna pink…mesti terus beli…hhhmmm..ada apa dengan warna ek??? Entry hari ni aku nak up citer pasal warna…korang bacalah…
Pernah tak korang terfikir hidup ini tanpa warna?? Bebaskan diri korang seketika dari pengalaman, lupakan semua yang pernah anda pelajari dan mula bayangkan keadaan sekeliling korang berwarna hitam & putih…bagaimana perasaan korang?? Mesti korang tak nak hidup dalam dunia yang macam tu…itulah yang aku fikirkan..
Warna ialah sifat cahaya yang ditentukan oleh panjang gelombang. Julat panjang gelombang kelihatan utk cahaya dikenali sebagai spectrum yang terbentuk melalui pantulan, hantaran @ pancaran..terdapat 3 warna asas @ primer yang hebat kuasanyer iaitu merah, biru & kuning...melalui campuran 2 warna primer akan terbentuk warna sekunder & warna tertier pulak terbentuk melalui campuran antara warna primer & sekunder…Kepelbagaian warna tidak hanya memudahkan pengenalan kepada sesuatu objek. Sebaliknya keselarasan warna yang sempurna di alam semesta ini memberikan kenikmatan yang besar dalam jiwa manusia...warna jugak turut memperlihatkan watak seseorang individu tu secara umum…jom tengok perwatakan korang melalui warna yang korang minat…pilih 1 warna yang paling korang obses dalam hidup korang…

1- Warna merah - warna emosi & menyediakan sumber energi. Sorang yang sangat berwibawa. Sorang yang comel & disayangi ramai. Kamu jugak suke disayangi & menyayangi. Sentiasa ceria & gembira namun kadangkala dilanda 'angin satu badan'. Walaupun sering kali bergaul & bersosial dengan lawan jenis tapi kamu dapat menahan diri. Banyak orang meluahkan cinta, tapi kamu selalu berfikir & berfikir lagi. Kamu termasuk golongan yang sukar jatuh cinta. Teman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang & boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan mereka.

2- Warna biru - melambangkan kepercayaan @ keyakinan. Sorang yang punya keyakinan diri yang rendah & terlalu memilih sangat. Kamu tergolong sebagai sorang yang pemurung & selalu bertindak pasif dalam banyak hal. Mendambakan ketenangan & ketenteraman. Sukar dalam pergaulan & percintaan kerana cenderung menyembunyikan perasaan. Tapi kamu mudah sangat jatuh cinta & seringkali juga putus cinta. Kamu juga cederung ke arah kesenian & sememangnya kamu berbakat dalam bidang itu hingga mampu menjadikan kerjaya berkaitan dengan seni sebagai kerjaya tetap.


3- Warna kuning - warna yang mempengaruhi kekuatan idea & kebangkitan kebolehan fizik. Kamu sorang yang manis, tenang & sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang2 yang ada di sekeliling kamu. Kamu memiliki sifat optimis, sorang yang periang, senang bergaul & tak memiliki penampilan yang suram. Mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke depan. Sifat tolong-menolong yang menebal ada dalam diri kamu & tak pernah memperkecilkan sesiapa walaupun orang tu lemah mahupun kurang bijak. Selain itu, kamu jugak lebih suke menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta. Kamu ni sorang yang jiwang karat jugak.

4- Warna hijau - warna yang melambangkan sensitif & cita-cita yang tinggi. Turut mempengaruhi tumbesaran, simpati & ketenangan. Berkaitan dengan individu yang boleh dipercayai, berdikari & minda yang terbuka. Merupakan warna kekuatan & persahabatan. Melambangkan kegopohan, cemburu & ketidakpercayaan. Cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru di kenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata2 kamu. Kamu tergolong antara orang yang sangat romantic, menyukai keindahan, menyenangi alam semulajadi & selalu memegang pada prinsip diri. Soal cinta, kamu mengidamkan calon teman hidup yang penuh toleransi & boleh dipercayai. Kamu jugak ingin diri kamu disayangi & diberi perhatian penuh oleh kekasih hati.

5- Warna jingga - warna yang melambangkan hangat, kreatif & emosi. Kamu jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap perbuatan yang kamu lakukan. Bijak mengambil hati orang2 disekeliling kamu & ini membuatkan diri kamu disenangi ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini & sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia.

6- Warna ungu - warna yang mewakili kehangatan & misteri. Turut mempegaruhi hati, minda, semangat berdikari & intuisi. Kamu sorang yang benar2 luar biasa, berkeinginan & cita-cita yang tinggi. Kamu jugak sorang yang kuat menghadapi masa depan tanpa ada ragu2, apa yang dikerjakan kamu adalah yang terbaik & bijak mengikuti perkembangan zaman. Kamu tak pernah pentingkan diri sendiri & agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Warna ini turut menunjukkan imaginasi erotik yang tebal, mempunyai kebolehan utk menarik simpati orang lain & sorang yang sukar utk memahami orang lain. Soal percintaan, hanya mereka yang kuat mental saje yang dapat menekati & menjadi kekasih kamu. Cenderung untuk memilih mereka yang punya kedudukan & agak stabil kewangan.

7- Warna pink - warna kasih-sayang, kecantikan & kesunyian. Ia turut mempengaruhi keceriaan & semangat setiakawan. Menunjukkan kamu sorang yang amanah & berwawasan. Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain & mengambil tahu tentang orang2 disekelilingnya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya & sering saja berprasangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata2.

8- Warna putih – warna kesucian. Kamu dilahirkan dengan sempurna, banyak orang mengagumi kamu kerana sifat yang anggun, idealis & memiliki moral yang tinggi. Tak pernah angkuh, senang menghulurkan bantuan kepada sesiapa saje yang memerlukan bantuan kamu. Kamu punya matlamat yang jelas dalam hidup & berusaha keras untuk mendapatkannya. Kamu ini kuat cemburu orangnya & kadangkala sukar nak bekerjasama dengan orang lain. Perhubungan cinta kamu juga sering tegang kerana sikap cemburu buta kamu.

9- Warna hitam - warna yang amat mengelirukan & jugak warna perlindungan. Menunjukan kamu sorang suka melindungi diri kamu sendiri, pantang dicabar & suke berahsia. Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saje. Kamu jugak sorang yang lincah dalam hal2 tertentu saje. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Jika kamu berada dalam lingkungan yang tidak di sukai, kamu akan menjadi murung. Selalu tampil menarik & rapi. Ramai orang cuba mengejar & merebut cinta kamu. Namun kisah cinta kamu begitu mencabar & perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan yang berkekalan.

10- Warna pelangi – aku rasa orang yang suke warna ni tak mempunyai pendirian yang tetap. Macam lalang ditiup angin..& yang paling penting orang tu mesti suke makan aiskrim paddle pop…kwahkwahkwahkwah….

So dah baca?? Tepat @ tak perwatakan korang dengan warna kegemaran korang?? hhmmmm…walau apa pun yang tertulis, itu hanya ramalan semata2 yang di kaji oleh manusia biasa..setiap yang tercipta @ yang berlaku semuanyer datang dari Tuhan yang satu..hanya Dia saje yang mengetahui..Terpulang pada korang sama ada nak percaya @ tak…
Ok la..tu je utk kali ni…adiooss..!!!

aku??? Tak tipu, aku obsess dengan warna biru…tapi tak la obsess tahap gaban…dari dulu sampai sekarang suke warna biru…banyak barang2 aku warna biru…pada aku warna biru begitu menenangkan…ibarat seperti langit yang terbentang luas…cantik, damai, luas & kuat…


SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...

06 August 2009 | 0 KoMeN |
last Friday, aku, Khaer, Diela, Sieyda & Zira keluar lepak sama2…1st tempat yang kita orang tuju ialah karaoke kat GM…hahahaha…memang happening giler…masing2 tunjuk bakat yang terpendam lagi terendam sejak sekian lama…kwahkwahkwah…semua lagu kita orang belasah…balad, rock, dangdut, etnik, pop yeh yeh, semua kita orang bedal…nak tunjuk la yang kita orang ni penyanyi serba boleh…bukan stereotype...kahkahakah…semua pakat ‘menyumbangkan’ lagu…hehehehehe…bukan tu je, siap menari sakan…tak pernah2 aku tengok geng2 aku ni menari..tapi malam tu habis semua skill dorang tunjuk…goyang gerudi, rock berirama, zapin tersentap semua ada…memang berbakat…boleh masuk competition so you think u can dance…ahakzahakzahakz…Khaer dapat tittle ‘orang tua gatai’ sebab style dia manari macam orang tua yang tak sedar diri p club dangdut..hahahahaha…Sieyda, Zira & Diela 1st time aku tengok dia terkinja2 macam kera kene belacan..kahkahkah…aku pulak??? Bese la control sopan…hehehehehe…sopan ke???tak kisah la…yang penting memang enjoy & korang memang da bomb malam tu…bawah ni pic kami kat pusat karaoke tu…tu je yang ada…nak upload video, semuanyer sensor…bukan utk tayangan umum…hehehehehe..
time karaoke kat GM..happening giler...

semua pakat tunjuk bakat yang terpendam..memang giler2...hahahaha
lepas penat berkaraoke sampai hilang suara, putus urat pinggang, kita orang p lepak kat medan selera Penama..masa tu Qiera datang join kita orang…bese la bila dah lepak ramai2 ni…duk bersembang & gelak ketawa je la kita orang…sambil2 makan, dengar la peserta menyanyi utk 1 competition kat situ…hhmmm boleh la suara dorang tu…sedap sikit je dari suara kita orang ni…ahakzahakzahakz…kita orang balik lebih kurang pukul 12 lebih…memang enjoy sakan malam tu….hehehehehe…hhmmm…esok nak keluar lagi…

me, Sieyda & Diela...

me, Khaer & Zira...

ni la group biol...semua sporting habis...hahahaha...




SaiF4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
03 August 2009 | 0 KoMeN |
hari sabtu, group aku ke carnival sua rasa…saje nak tengok, best sangat ke carnival tu sebab aku tak pernah p pun sebelum ni…boleh la…aku bukan suke sangat p tempat2 macam tu..tambah pulak time matahari terik…buat gelap kulit je…hahahaha…
After jalan2 kat carnival tu, kita orang lepak kejap kat IP…ramai orang siot…banyak budak2 punk dokdet, PLU, couple…kita orang jalan cuci mata kejap…hehehehe..lepas tu terus gerak p TKK…melantak…tengah2 duk lepak makan ada pulak la pulak group penari2 datang makan tak jauh dari tempat kita orang makan…mulut boleh tahan..macam puaka…huhuhuhu…
Habis makan kita orang terus gerak ke Sam Poh Tong..Khaer nak ambik pic hentian limau tambun utk assignment dia…habis je kita orang singgah la kejap kat SPT tu…saje nak ambik pic…tak banyak pun sebab hujan..terus balik lepak rumah Khaer…
Dua hari keluar…memang penat…perut & pinggang aku sakit sebab terkinja2 malam semalam…Sieyda hilang suara…Zira pulak tak cukup tido…Khaer maintain…dia dah biasa, boleh la….hahahahaha…macamne pun keadaan, kita orang tetap enjoy…biarpun keadaan cuaca tak menentu & masalah H1N1 melanda, tapi tu semua tak jadi halangan pada kita orang utk berjumpa…huhuhuhu…
Bawah ni ada beberapa pic kita orang kat SPT…
ni replika limau bali kat hentian limau tambun...

ni masa kat garden Sam Poh Tong...

time kat kolam ikan Sam Poh Tong...

best frenz 4ever...me, Zira, Khaer & Sieyda...

ni aku la....tak kenal memang melampau...hehehehehe





SaiF4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
| 0 KoMeN |
Aku kembali setelah lama mendiamkan diri, mengubat hati yang berduka lara…dalam senyap tanpa bicara aku sempat ke negeri yang terkenal dengan adat pepatihnyer iaitu Negeri Sembilan…aku tak nak citer nape aku bawa diri ke sana…biar aku je yang tahu sebabnyer…lagi pun tak guna nak merajuk lama2...benda dah jadi...biar je la...keadaan tak mungkin berubah...hhmmm...
di sana aku sempat la beronggeng ke kawasan rekreasi Jeram Toi, berkaraoke di mana tah (aku tak ingat nama tempatnyer), singgah Taman Tasik Seremban (tak sure la nama taman tu tapi dekat dengan hotel Royale) & also pergi ke expo pertanian yang kebetulan di adakan di sana…thanx to Danny, Alip & Abg Yus…I enjoy cuma sori coz a little bit segan dengan korang…sori sangat2 kalau aku buat korang tak selesa…apa2 pun thanx a lot…ada rezeki, ada jodoh, kita jumpa lagi…
Tu je citer utk entry kali ni…salam semua…
air terjun Jeram Toi...


*hanya pic tu je yang aku boleh publish kat sini…yang lain2 semua sensor…harap maaf…



SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…

02 August 2009 | 0 KoMeN |
salam...
esok aku akan pergi berkelana jauh membawa jiwa yang lara kecewa...lebih baik aku membawa diri jauh...
aku tinggalkan entry 'trivia-zaman sekolah KPP dulu...' utk bacaan member2 yang rajin & tak jemu view blog aku ni...thanx guys...harap enjoy...
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
24 July 2009 | 0 KoMeN |
1- Aku, Khaer, Zira & Sieyda kene hantar ke sekolah KPP…tak suke awalnyer sebab bajet dapat sekolah SM…tapi lastnyer redha je…

2- Perangai kita orang still macam dulu…ramai student sekolah KPP pelik…maklumlah tak biasa dengan cara kita orang…huhuhuhu…

3- Group kita orang buat protes…suke2 hati kita orang drop subjek Ekonomi & ambik subjek Bahasa Melayu…dalam sejarah tu…belum pernah berlaku lagi kat sekolah tu…hehehehe…

4- Sejak bersekolah kat situ, semangat aku down sikit…mungkin sebab member2 makin kurang…huhuhu..

5- Upper 6, aku naik motor p sekolah…jauh tu dari rumah aku ke sekolah…dekat ½ jam perjalanan…sakit pinggang aku…nak buat macamne..redha je la…

6- Dulu Zam pernah buat gempaq dalam kelas…dia bagi satu kertas yang mengandungi ayat ni “KENAPA LELAKI & PEREMPUAN TIDAK BOLEH MENJADI SAHABAT BAIK”…kita orang pakat gelak je…sampai hari ni, dia jadi mangsa kutuk kita orang…kahkahkah…

7- Aku pernah terperanjatkan Khaer sampai dia melatah mencarut dengan kuat…time tu dia tengah khusyuk menyalin lirik lagu, aku senyap2 dari belakang sergah dia dengan ‘kompang’ Tupperware besar kat tepi telinga dia…sakit perut kita orang gelak…hehehehe…

8- Aku pernah kene sound dengan cikgu business sebab group kita orang tak present prospectus company…aku buat don’t know je…sebab group aku macam hampeh masa tu…tapi lastnyer aku dengan amoi jugak la yang kene present benda tu…bengang je…

9- Beg Zira yang baru beli, kita orang sorok…habis satu kelas kene tuduh…kwahkwahkwah…

10- Zira Zie pernah mengamuk sebab dia kata 1 kelas cuba nak menjatuhkan maruah dia time dia tengah presentation…masalahnyer kecik je…member kita orang tanya soalan tapi dia tak dapat jawab…nak cover malu, dia buat2 la mengamuk…pandai minah tu…hehehehe…

11- Gossip paling panas & terhangat ialah hubungan cintan Khaer & ‘SinChan’, Miza & ‘zila bakarin’, Shahril & Arma, Mat & Elis, Lin & Ian…

12- Kelas aku masa tu ada sepasang kembar, sorang ‘Amoi’ & sorang ‘Bacha’…

13- Kita orang pernah main bingo & mempertaruhkan Chea Tuck Yong sebagai ganjaran…sape kalah kene dukung anak cina tu & Khaer berjaya memilikinyer…siap dapat gelaran ‘baby din’..hahahahaha…

14- Aku, Sieyda, Miza & Suren pernah buat birthday party besar-besaran utk yang lahir bulan mac…kita orang jemput 1 kelas…tema party hitam, biru & putih…grand habis…best sangat…banyak hadiah aku dapat..hehehehe..

15- Sieyda & Miza pernah perang besar…sampai tak bertegur sapa beberapa hari…sian Zira tersepit antara 2…aku & Khaer sekadar boleh jadi pemerhati je…takot beb nak masuk campur…

16- Dulu cikgu paling sporting ialah cikgu PA 2…dia mengajar kat depan, kita orang mengunyah kat belakang...tak tahannyer cikgu pun join sekali…supplier kacang kita orang bebudak yang rajin p kantin la…hehehehehe…

17- Aku dulu bukan student baik sebab aku bukan belajar sangat dalam kelas…dah la duduk belakang, asyik menyembang, gelak ketawa & mengusik orang je…tapi aku tak pernah tido dalam kelas k…lagi 1, masa lower 6 aku selalu ponteng kelas…huhuhu…

18- Setiap kali time subjek Ekonomi, group aku kene p kelas lagi 1 utk subjek Bahasa Melayu…time ni la yang paling menakotkan group kita orang..tak tahu kenapa semua orang takot…mungkin cikgunyer tegas sikit kot…hehehehe..

19- Subjek yang aku tak berapa nak minat ialah subjek Business sebab mulut cikgunyer lebih bisa dari jelatang…boleh cair tahi telinga ni kalau dengar dia berleter & subjek sejarah 2 sebab cikgunyer selalu melalut…ajar sejarah Malaysia, dia p bukak sejarah palestin..apa kejadahnyer tu…tapi nasib baik dua2 subjek ni aku lulus…kihkihkih…

20- Time exam, kelas aku memang ‘kamikaze’…sebab semua kaki tiru…ada je cara nak meniru…yang tak tahannyer boleh siap pasing2 paper jawapan…Khaer pernah kantoi dengan cikgu Business…nak selamatkan diri, dia cakap orang sebelah tanya masa…1 kelas gelak…kwahkwahkwah…

Masa mula2 masuk sekolah KPP, aku memang tak suke sangat sebab macam tak boleh nak biasakan diri…tapi dah lama2 bebudak sekolah tu boleh terima baik diri aku, so aku dah mula selesa…banyak kenangan kat sekolah tu…memang aku akan kenang sampai bila2…boleh jadi citer bila berkumpul balik nanti…apa pun student 6A1 tetap da best!!


SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
| 0 KoMeN |
Zaman dulu kalau ada lelaki @ perempuan yang belum berkahwin bila umur dah lanjut mesti dapat gelaran ‘bujang terlajak’,‘andartu’ @ ‘andalusia’. Tapi sekarang keadaan tu seperti sudah menjadi kebiasaan & kurang diambil berat lagi masyarakat moden. Kenapa ye?? Mungkin masyarakat hari ini lebih terbuka pemikirannyer berbanding dengan orang dulu2..apa yang hendak dikejarkan sangat dengan perkahwinan…tak kahwin pun tak apa..masih boleh hidup baik lelaki @ perempuan…dah tua hantar je ke rumah orang2 tua…banyak kat Malaysia ni….pilih je yang mana nak…hehehehe…
Entry hari ini aku nak bukak citer pasal KENAPA LELAKI MASIH @ SANGGUP MEMBUJANG…

1- Fokus pada kerjaya dulu…
Lelaki, dari dulu sampai la sekarang ini sememangnyer bercita-cita tinggi. Keutamaan dalam hidup mereka ialah kerjaya. Soal hidup tolak ke tepi…selagi dorang tak dapat apa yang dihajati, hal2 lain jatuh no 2…dalam otak dorang cuma fikir pasal rumah, kereta, ekonomi yang stabil, jawatan yang tinggi & macam2 lagi…kalau dorang berkahwin awal, takot semua yang di rancang terencat… mana nak fikir pasal cita2, pasal bini, pasal anak…serabut otak..tu yang tak bestnyer…huhuhu…

2- Masa ni la nak enjoy…sementara masih muda…
Kebanyakan lelaki tau yang berkahwin tu lebih ‘nikmat’ dari hidup membujang tapi mereka sanggup membujang sebab memikirkan ‘kenikmatan’ hidup solo…bukan apa, bila dah berumah tangga nanti tak bebas & tak boleh nak enjoy sakan…tangan & kaki kene rantai…tu yang mereka sanggup postpone dulu dari terus berkahwin di usia yang muda…kita enjoy!!!

3- Bimbang dengan penampilan baru mereka…
Bila sudah menjejakkan kaki ke alam berumah tangga, lelaki bimbang saham mereka jatuh…& yang lebih mengerikan bila ada perubahan pada diri mereka…perut dah sama besar dengan wife yang sedang pregnant anak ke2 & rambut kian menipis macam baby…aduh!! Mana ada awekz2 yang nak pandang lagi…jangan kata sebelah mata, toleh pun tak ingin…huhuhuhu…better hidup bujang…

4- Teringatkan peristiwa lampau…kira trauma la…
Pengalaman lepas banyak mengajar lelaki utk berhati2..mungkin jugak menyebabkan dorang jadi trauma yang amat sangat…pergaduhan, penderaan, perpisahan & penceraian ibubapa menyebabkan lelaki takot utk terikat dengan mana2 perempuan sebab takot perkara yang sama akan berlaku…selain itu, kecewa akibat putus cinta @ tunang turut menjadi faktor lelaki zaman moden ini sanggup membujang sampai ke tua…cinta pertama yang selalu membuatkan lelaki menderita…hhmmmm…

5- Hantaran tinggi…mana mampu!!!
Zaman sekarang ni, kalau korang perasan la makbapak sanggup meletakkan hantaran yang tinggi mengalahkan artis terkenal…kononnyer utk masa depan anak dia la…kalau la rasa anak dorang tak ada masa depan bila berkahwin lebih baik jangan dikahwinkan…simpan je kat rumah buat jeruk…nak tengok jugak sampai bila la anak dara dorang tu boleh bertahan dengan harga yang makbapak dia tetapkan tu…hahaha…ni la salah 1 faktor yang menyebabkan lelaki bujang semakin ramai…kadang2 awekz dorang ni jenis tak faham bahasa melayu…kene cakap bahasa undu agaknyer…hehehehe…ingat senang ke nak kumpul duit…nak bayar hutang lagi, nak bagi kat family di kampung lagi, perbelanjaan peribadi lagi…ingat yang ‘dalam2’ tu tak payah tukar ke??? Tak kan nak tunggu dah jadi roti kirai baru nak tukar baru…kahkahkahkah…

6- Belum ada yang sudi nak sehidup semati…
Nak kata lelaki hari ni tak ensem, tak berduit…tak boleh jugak sebab lelaki hari ini bukan macam lelaki dulu…dulu mana ada gym, spa, mana ada ubat kurus…sekarang ni macam2 ada…yang tak ensem boleh jadi macho, yang over saiz boleh jadi fit…tapi apa yang perempuan cari & pandang pada sorang lelaki?? Nak kata dorang tengok kesuburan…mana dorang tau sebab tak cuba lagi…kalau dah cuba baru tau…hehehehe…(ops..18sx…budak bawah umur jangan baca…)…yang hakikatnyer, perempuan hari ni jual mahal…konon nak test market…mana tau kot2 boleh dapat datok…silap test dapat datok bercucu…sia2 dapat pangkat nenek segera…lelaki bujang pulak terus la kempunan…ahakzahakzahakz…

7- Lelaki bujang ni ‘PLU’!!!
Tak tau nak cakap apa….



Aku??? Membujang ada keseronokannyer…Berkahwin ada kenikmatannyer…biar masa yang menentukan segalanyer…




SaiF’4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada…
22 July 2009 | 0 KoMeN |
1- Aku student paling banyak problem dulu..xpcially masa form 4...pening kepala cikgu2 fikir pasal aku...tapi lastnyer aku jadi student yang berjaya jugak…hehehehe…kira terbalas jugaklah jasa cikgu2 aku tu…

2- Aku ada group sendiri…laki + perempuan…best bila berkumpul ramai2…sampai ustaz naik pening…yela mana tak peningnyer student laki bergaul bebas dengan student perempuan...tapi kami tak ambik pusing pun…kesian ustaz…huhuhuhu…

3- Group kami ni dulu anti student melayu...huhuhu…bukan apa sekolah aku dulu majority student chinese…kita orang lebih rapat dengan Chinese berbanding melayu…sebab yang melayu semua macam kutu berahak…hahahaha…

4- Aku dulu bukan sorang pengajar yang baik sebab aku cepat naik angin…kalau member tanya tentang satu2 subjek, aku akan ajar tapi sekali je..member2 aku mesti kena faham terus...jangan tanya 2,3 kali..kalau tak, memang cari nahas..hhmmmm..

5- Kawan aku nama Kyra pernah dapat pangkat ‘bodoh’ dari aku sebab dia tak faham2 subjek matematik…penat aku ajar…sori la beb..bukan sengaja..menyesal aku…tapi sebabkan kata keramat tu dia lulus subjek matematik (kata Kyra la…)…syukur…

6- Aku pernah kene tegur/marah dengan cikgu geografi sebab menari & menyanyi lagu latin dalam kelas…aku ingat cikgu tak nampak…member2 semua gelak...celaka…malu beb!!

7- Aku & Khaer pernah ‘terkena’ dengan cikgu kaunseling…lepas tu terus serik nak jumpa…bila nampak dia, mesti lari menyorok..terkena apa?? Tu tak boleh bagitau..hanya aku & Khaer je yang tau…huhuhu..

8- Pernah terpilih jadi prefect masa form 1 & 2…lepas tu dah malas sebab aku tak suke terikat pada peraturan sekolah…bosannn!!!!

9- Kawan aku nama Diela pernah terminum air budak perempuan india (kita orang panggil dia serombong kapal..hahaha..) tah macam mana dia tak perasan terambil botol air budak tu…dah minum baru sedar…nak cover malu, dia kata RAKYAT MALAYSIA BERBILANG KAUM, TAK KISAH BERKONGSI…geng aku punyer la gelak…statement poyo nak cover malu…kahkahkahkah…

10- Dulu time subjek agama, kita orang kene duduk surau, mengaji…student lain duk tekun mengaji, aku & Khaer dengan selamba menyanyi kat belakang…Khaer siap bawak lirik lagi…kita orang nyanyi lagu mercy gray..tengah hot masa tu…hehehe..memang jahilliyah betol…huhuhu..

11- Kita orang dulu giler sangat dengan penyanyi britney spears, backstreet boys, n’sync, westlife…sanggup beli magazine & poster dorang…siap jadi pembalut buku teks sekolah…kalau boleh everything mesti ada kaitan dengan dorang…memang besar pengaruh dorang…hehehehehe…

12- Time rehat kita orang jarang p makan tapi duduk lepak kat library…tiap2 hari sampailah habis form 5…pecah record kita orang tak jejak kaki ke kantin sekolah…kihkihkih…

13- Member aku, Zira pernah kene gossip dengan sorang student Chinese…sebabnyer, student tu pernah kene hysteria…semuanyer gara2 Zira…kalau ingat balik memang tragis & sadis…sampai hari ni kita orang tak boleh lupa peristiwa tu…ahakzahakzahakz…

14- Aku, Sieyda, Kyra & Tuty pernah menang gravity competition sempena minggu bahasa inggeris…tempat ke-2 dalam melukis poster & kalah dalam pertandingan sudut goegrafi masa minggu kemanusiaan…kelas kami pulak dapat tempat ke-3 dalam pertandingan menghias kelas sempena hari kemerdekaan…best memory forever…

15- Sieyda dulu syok kat sorang student Chinese…muka tak mandi…tapi dia kata ensem…eeeee…geli aku…uwekkss…

16- Kyra pengidap elergi sepi tahap babun…dia tak boleh tengok benda kotor..mesti nak muntah..ingat lagi, masa tu mata dia termasuk air liur sorang student Chinese, terus dia nak muntah…siap bertenggung tepi tong sampah sambil makan asam boi…kita orang pakat gelak je…kwahkwahkwah…

17- Subjek yang aku paling suke pendidikan seni, bahasa melayu & geografi, yang lain2 biasa2 je…teacher yang paling aku tak berkenan nama madam tham…terus-terang ni…teacher lain semua ok & best…

18- Qiesh pernah kene baling botol air dengan Khaer masa nak ambik picture kat taman PIBG..tak sangka Khaer baling betol2…tepat kene dada dia…sakit tuuuu…tapi lepas tu kami gelak berdekah2…

19- Suara Shinie memang boleh bergegar satu kelas…macam halilintar suara dia..pekak telinga aku yang duduk sebelah dia dulu…hehehehe..

20- Dulu aku tak suke berkawan dengan student dari kelas tercorot…jangan mimpi aku nak pandang…jahatkan aku…huhuhu…tapi sekarang aku tak kisah nak kawan dengan sape2 pun…manusia semua sama...darah tetap merah warnanya…
bila dikenang balik, aku gelak sorang2 macam orang tak betol...tapi aku bukan la giler k...aku waras lagi...hahaha...pada member2 sekolah yang baca blog aku ni, aku tau korang mesti tengah gelak jugak...hehehehe...apa2 pun zaman sekolah dulu yang paling best bagi aku...sampai mati aku akan ingat...huhuhuhu...
SaiF'4eveR
aku tidak lagi mengharap biarpun keinginan itu masih ada...
18 July 2009 | 0 KoMeN |